A3 Haber

Sabiha Gökçen’de yolcular perişan, sefer başlangıç saati 06.00’a ertelendi

Sabiha Gökçen’de yolcular perişan, sefer başlangıç saati 06.00’a ertelendi

Sabiha Gökçen’de yolcular perişan, sefer başlangıç saati 06.00’a ertelendi
Ocak 07
20:29 2020

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda pistten çıkan yolcu uçağı nedeniyle kapalı bulunan pistin açılması yine ertelendi. Seferlerin saat 06.00’da başlayacağı öğrenilirken, yolcular havalimanında yoğunluk oluşturdu. Yaklaşık on saattir havalimanında olan yolcular, pistin uçuşlara açılmasını bekliyor.

A3 Haber Merkezi- Sabiha Gökçen Havalimanı’nda pistten çıkan yolcu uçağı nedeniyle uçuşlara ara verilmiş, seferler ertelenmişti. Kapalı bulunan pistin açılması sabaha ertelenince, seferlerin de başlaması saat 06.00’ya ertelendi.

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda pistten çıkan yolcu uçağı nedeniyle uçuşlara ara verilmiş, seferler en son saat 22.00’a ertelenmişti. Yeni yapılan açıklamada ise seferlerin sabah saat 06.00’da başlayacağı öğrenildi.

Öte yandan pistten çıkan uçağı kurtarma çalışmaları ise devam ediyor.

Yolcular perişan oldu

Seferlerin iptal olmasıyla birlikte yolcular havalimanında yoğunluk oluşturdu. Yaklaşık on saattir havalimanında olan yolcular, pistin uçuşlara açılmasını bekliyor.

Yolculardan Remzi Çakır, “Ben Amsterdam’a gidecektim, gidemiyorum. Valizini al çek git. Millet perişan bir vaziyette” dedi.

Kübra Koç ise, “Biz saat 7’den beri buradayız. İlk önce bize ‘gecikme var’ dediler saat 12’de falan. Yaklaşık 3 saat geçtikten sonra uçuşların iptal olduğunu söylediler. Bagajları almak için de 2-3 saat bekledik. Çünkü karışmıştı. Kimsenin kimseden haberi yok” diye konuştu.

20 ek sefer planladı

Türk Hava Yolları’ndan (THY) yapılan açıklamada, yolcuların mağdur olmaması için 20 ek sefer planlandığı belirtildi. Konuyla ilgili olarak resmi twitter adresinden açıklama yapan THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, “Sabiha Gökçen Havalimanı’nda meydan kapalılığı devam etmektedir. Misafirlerimizin mağduriyetini gidermek amacıyla İstanbul Havalimanı’ndan 20 ek sefer planladık. Meydan operasyonlara yeniden açıldığında tam kapasite hizmet vermeye devam edeceğiz” dedi.

 

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER