A3 Haber

Uzmanlar uyarıyor: Whatsapp üzerinden özel günlerde gelen mesajlara dikkat

Uzmanlar uyarıyor: Whatsapp üzerinden özel günlerde gelen mesajlara dikkat

Uzmanlar uyarıyor: Whatsapp üzerinden özel günlerde gelen mesajlara dikkat
Ocak 07
00:09 2020

Yeni yılda, sevgililer gününde ve diğer özel günlerde gönderilen kutlama mesajlarının içerebileceği belirtiliyor.

Son günlerde ortaya atılan WhatsApp’ta yeni yıl virüsü olduğu her ne kadar bir aldatmaca olsa da, uzmanlar özel günlerde WhatsApp gibi uygulamalara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Buna göre yeni yılda, sevgililer gününde, bayramlarda gönderilen ve ilk bakışta bir kutlama mesajı gibi görünen bağlantılar virüs olabilir.

Zararlı sitelere götürüyor

Basit yeni yıl kutlama mesajı şeklinde gelen virüs, bilmeden tıklayan kişiyi zararlı bir siteye götürüyor. Zararlı siteye giriş yapıldıktan sonra hackerler, kullanıcının akıllı telefon veya bilgisayarındaki kişisel bilgisine ulaşıyor.

Bununla beraber rahatsız edici reklamlar, kişisel veri talepleri ve bazı servislere üyelik teklifleri de sürekli kullanıcının karşısına çıkmaya başlıyor.

En kolay Whatsapp üzerinden yayılıyor

‘Yeni yıl virüsü’ çok basit bir aldatmaca olsa da WhatsApp’ın en popüler mesajlaşma uygulaması olması nedeniyle bu tür virüslerin bu uygulama üzerinden yayılması daha kolay hale geliyor.

Uzmanlar, dikkatli olmayı ve gelen kutlama mesajlarına tıklayıp bağlantıları takip etmemeyi, hatta bilinmeyen kaynaktan gelen tüm mesajları engellemeyi tavsiye ediyor.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER