A3 Haber

‘Kırmızı kod’ uyarısı yapılmıştı: Mersin’de iki kişi yaşamını yitirdi!

‘Kırmızı kod’ uyarısı yapılmıştı: Mersin’de iki kişi yaşamını yitirdi!

‘Kırmızı kod’ uyarısı yapılmıştı: Mersin’de iki kişi yaşamını yitirdi!
Ocak 07
08:07 2020

Mersin’de dün sabahtan beri etkili olan kuvvetli yağış, yaşamı felç etti. Erdemli’nin Çeşmeli Mahallesi’nde heyelanda, altı kişilik ailenin yaşadığı baraka ev çöktü. 62 yaşındaki İbrahim Öngel toprak altında kalarak yaşamını yitirdi. Mut ilçesinde de, dereye uçan otomobilden sel sularına kapılan 34 yaşındaki Yunus Gök yaşamını yitirdi.

Meteoroloji’nin ‘kırmızı kod’ uyarısı yaptığı Mersin’de aralıksız devam eden yağmur, hayatı felç etti, iki kişinin yaşamını yitirmesine ve çeşitli zararlara yol açtı. Gece boyunca devam eden yağmur, başta merkez Mezitli ilçesi olmak üzere hayatı olumsuz etkiledi. Sokaklar göle dönerken birçok cadde ise su altında kaldı. Kriz masası oluşturan Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) ekipleri, sel sularına müdahale etmeye başladı.

İki kişinin cansız bedeni bulundu

Yağışlar Erdemli ilçesinde heyelana yol açtı. Çeşmeli Mahallesi’nde yağış nedeniyle meydana gelen heyelanda, altı kişilik ailenin yaşadığı baraka ev çöktü. Çökme sonrası beş kişi kendi imkanlarıyla kurtulurken, 62 yaşındaki İbrahim Öngel’in toprak altında kaldığı bildirildi. Yaklaşık 1.5 saatlik çalışmanın ardından 62 yaşındaki İbrahim Öngel’in cansız bedenine ulaşıldı. Öngel’in cenazesi otopsi için Mersin Devlet Hastanesi’ne götürüldü.

Mut ilçesinde, dereye uçan Ali Büyükgüdük yönetimindeki otomobilden sel sularına kapılan 34 yaşındaki Yunus Gök’ün cansız bedenine ulaşıldı. AKUT ve itfaiye ekipleri, Gök’ün cansız bedenini 700 metre uzaklıkta, dere yatağında buldu. Yunus Gök’ün cansız bedeni, otopsi için Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Üç ilçede okullar tatil edildi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün Mersin merkez ilçeleri, Tarsus, Çamlıyayla ve kıyı ilçelerinde metrekareye 100-200 kilogram yağış düşmesinin beklendiğini açıklanması üzerine Gülnar ilçesinde taşımalı eğitimin yapıldığı okullarda eğitime bir gün ara verildi. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli, hamileler, şehit yakınları, gaziler ve süt izni kapsamında olanların izinli sayılacağı bildirildi.

Erdemli ilçesinin Toros Dağları eteklerinde bulunan ve yoğun kar yağışından etkilenen Güzeloluk, Karayakup, Sorgun ve Sarıkaya mahallelerinde taşımalı eğitim ile Erdemli Sağlık Lisesi’nde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. Çamlıyayla ilçesinde ise yoğun kar yağışı nedeniyle okullar bugün tatil edildi.

Cadde ve sokaklar sular altında kaldı

Mersin’de gece yarısından sonra şiddetini artıran gök gürültülü sağanak yağış dolayısıyla, kent merkezinde birçok cadde ve sokak sular altında kaldı. Çok sayıda araçta suda mahsur kalırken, belediye ekipleri il genelinde çalışmalarını sürdürüyor.

Sağanak yağış, özellikle merkez Akdeniz, Toroslar, Yenişehir ve Mezitli ilçelerinde etkili oldu. Yağış dolayısıyla ilçelerde bulunan birçok cadde ve sokak sular altında kalırken, çok sayıda araçta suya gömüldü. Yağış nedeniyle belediye ekipleri cadde ve sokaklardan suların tahliyesi için çalışma yürütürken, yetkililer çarşamba sabahına kadar sürecek sağanak yağmur dolayısıyla vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmasını istedi.

Sekiz yük gemisi limana sığındı

Mersin’de açıktaki kuru yük gemileri fırtına nedeniyle Taşucu Limanı’na demirledi. Taşucu Liman Başkanlığından alınan bilgiye göre, kentte etkili olan sağanak ve fırtına, ticari gemileri de etkiledi. Açıktaki sekiz kuru yük gemisi, fırtına nedeniyle oluşan büyük dalgalardan korunabilmek için limana sığındı. Demirleyen gemilerin, limandan açılmak için fırtınanın dinmesini bekleyecekleri bildirildi.

Dere taştı ev ve seraları su bastı

Erdemli’de sağanak nedeniyle Limonlu Deresi taştı. Taşkın nedeniyle çevrede bulunan muz seraları ve derenin çevresindeki birçok ev sular altında kaldı. İlçede metrekareye 150 kilogram yağış düştüğü bildirildi. (DHA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER