A3 Haber

21 saatin ardından Sabiha Gökçen’de uçuşlar başladı

21 saatin ardından Sabiha Gökçen’de uçuşlar başladı

21 saatin ardından Sabiha Gökçen’de uçuşlar başladı
Ocak 08
09:30 2020

Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nda uçuş trafiğinin kapanmasından 21 saat sonra uçuşlar başladı. PC2297 sefer sayılı Dalaman uçağıyla piste ilk uçak indi. Ardından kalkan uçak ise PC 7211 sefer sayılı Amsterdam seferi oldu.

Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nda dün sabah saatlerinde yaşanan özel bir havayolu şirketinin yolcu uçağının pistten çıkmasının ardından kapanan uçuş trafiği saat 06.30 itibariyle başladı.

Check-in ve bagaj işlemlerini tamamlayan yolcular pasaport kontrol noktasından geçti. PC 2297 sefer sayılı Dalaman uçağı Sabiha Gökçen Havalimanı’na 06.29’da indi. Sabiha Gökçen’deki ilk kalkan uçak ise PC 7211 sefer sayılı Amsterdam seferi oldu.

Uçak kurtarıldı, pist temizlendi

İstanbul Sabiha Gökçen seferini yapan Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı dün saat 09.05’te inişinin ardından pistten çıkarak toprak alanda durmuştu. Yolcuları ise ‘slide’ olarak adlandırılan şişme kaydırakla tahliye edilmişti.

Pistten çıkan yolcu uçağının kurtarma çalışmaları gece boyunca devam etti. Saat 04.00 sıralarında uçak toprak alandan kurtarılarak hangara çekildi. Pistte ise ekiplerin çalışmaları bitirip uçakların kalkış ve iniş yapacağı pistlerin iş makineleriyle temizleme çalışmaları sürüyor. (DHA)

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER