A3 Haber

Erdoğan ve Putin’den Libya için ateşkes çağrısı

Erdoğan ve Putin’den Libya için ateşkes çağrısı

Erdoğan ve Putin’den Libya için ateşkes çağrısı
Ocak 08
18:12 2020

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rus lider Putin’in Libya için 12 Ocak’tan itibaren ateşkes sağlanması için çağrıda bulunacaklarını bildirdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov’la bir araya geldi. İki bakan daha sonra kameraların karşısına geçti. Çavuşoğlu, Erdoğan-Putin görüşmesinde İdlip’te ateşkes, Suriye, ABD-İran gerilimi, Irak ve Libya ile ilgili görüş alışverişinde bulunulduğunu belirtti

Bakan Çavuşoğlu, yaptığı açıklamada , Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rus lider Putin’in Libya için ateşkes çağrısında bulunacaklarını açıkladı. Çavuşoğlu, “Bu görüşmede ikili ilişkilerimizin yanı sıra bölgesel konularımızı da ele almışlardır. İki lider Libya’da 12 Ocak’ta ateşkesin sağlanması için çağrıda bulunuyorlar” dedi.

Rusya Bakanı Lavrov yaptığı açıklamada, “Her iki devlet başkanımız tamamen barışçıl yolda bu sorunların çözülmesi için mutabakat sağlamışlardır. BM kararları doğrultusunda da Libya konusunda bir yol haritası çizilmiş oldu” diye konuştu.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER