A3 Haber

Erdoğan’ın ‘Mehdi gelecek, ortamı hazırlıyoruz’ diyen danışmanı istifa etti

Erdoğan’ın ‘Mehdi gelecek, ortamı hazırlıyoruz’ diyen danışmanı istifa etti

Erdoğan’ın ‘Mehdi gelecek, ortamı hazırlıyoruz’ diyen danışmanı istifa etti
Ocak 08
16:54 2020

İslam Birliği Kongresi’nde yaptığı konuşmada, “Mehdi gelecek. Ortamı buna göre hazırlamalıyız” sözleriyle tepki toplayan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Adnan Tanrıverdi, görevinden istifa etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politika Kurul Üyesi Adnan Tanrıverdi istifa ettiğini açıkladı.

ODA TV’den Müyesser Yıldız’ın yazısına göre, Uluslararası Savunma Danışmanlığı’nın da (SADAT) kurucularından Tanrıverdi’nin yine kurucusu olduğu ASSAM’ın (Adaleti Savunanlar Stratejik Araştırmalar Merkezi Derneği) WhatsApp grubunda bir paylaşım yaparak istifa ettiğini açıkladı.

“Omuzlarımdan büyük bir yük kalktı”

Adnan Tanrıverdi’nin istifa açıklaması şöyle: “Değerli Arkadaşlarım, Hayırlı günler dilerim. Allah yardımcınız olsun. İlerleyen yaşım ve her gün artarak devam eden tezvirat kampanyasını gerekçe göstererek, bulunduğum Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı ile Güvenlik ve Dış Politika Kurul Üyeliği görevlerimden affımı talep ettim. İstişaremiz sonunda Cumhurbaşkanımız talebimi kabul ettiler. Omuzlarımdan büyük bir yük kalkmış oldu. Hayatın normal akışını yaşıyoruz. Göreve devamımı isteyen arkadaşlarım oldu. Şimdiye kadar olduğu gibi, son emeklilik talebimde de yapmam gerekeni yaptığıma inanıyorum. Hakkınızı helal ediniz. Görüşmek dileğiyle sağlık ve afiyetler dilerim.

Tanrıverdi’nin, 3. Uluslararası ASSM İslâm Birliği Kongresi’nde yaptığı konuşmada, “Mehdi gelecek. Ortamı buna göre hazırlamalıyız” sözleri büyük tepki çekmişti.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER