A3 Haber

İYİ Parti’den hükümete: Tezkere öncesi Libya’da savaşan Türkler kim?

İYİ Parti’den hükümete: Tezkere öncesi Libya’da savaşan Türkler kim?

İYİ Parti’den hükümete: Tezkere öncesi Libya’da savaşan Türkler kim?
Ocak 08
18:04 2020

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın cevaplaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na soru önergesi verirken, Libya’da altı ay savaşmaları şartı ile ÖSO militanlarına Türk vatandaşlığı verileceği iddialarını sordu.

Türkiye’de tezkerenin kabul edilmesinden önce, Libya’da, General Hafter’in sözcüsü Mismari tarafından, Türk askeri ile çatıştıklarının açıklanmasını Meclis gündemine taşıyan İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, hükümete “Libya’da savaşan Türkler kim?” sorusunu yöneltti.

“Tezkere öncesi mehmetçik Libya’da mıydı?”

Türkkan TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde, tezkere öncesinde mehmetçiğin Libya’da bulunduğuna ilişkin iddiaları hatırlatarak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’dan şu soruların cevaplarını istedi:

“Libya tezkeresi öncesi Libya’da Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde herhangi bir askeri gücümüz fiilen bulunmuş mudur?” ve “Herhangi bir özel askeri danışmanlık ve savunma şirketi tarafından Libya’da organize edilmiş silahlı kuvvetlerle Türk Ordusu arasında bir işbirliği bulunmakta mıdır? Bulunmaktaysa görev gerekçesi nedir?”

Türkkan, Bakan Akar’a Libya tezkeresi öncesinde Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde herhangi bir askeri ya da lojistik malzeme, ekipman ve silahın Libya’ya sevk edilip edilmediğini de sordu.

ÖSO militanlarına vatandaşlık verilecek mi?

En az altı ay Libya’da savaşan ÖSO Militanları’na Türk vatandaşlığı verileceği iddialarına da değinen Türkkan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, “Geçici Koruma Statüsündeki Suriyelilerden kaçına Türk vatandaşlığı verilmiştir?” sorusunu yöneltti.

Türkkan, Soylu’dan, “2011 yılından bu yana önce Özgür Suriye Ordusu adını alan sonra Suriye Milli Ordusu çatısı altında savaşan muharip kuvvetlerdeki kişilerinden kaçı “geçici koruma statüsü” altında ülkemizde bulunmaktadır? Bu kişiler arasında Türk vatandaşlığına geçenler bulunmakta mıdır? Bulunmaktaysa sayısı nedir?” sorularının cevabını istedi. (ANKA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER