A3 Haber

Trump’tan ilk açıklama: Her şey yolunda, kayıplar değerlendiriliyor

Trump’tan ilk açıklama: Her şey yolunda, kayıplar değerlendiriliyor

Trump’tan ilk açıklama: Her şey yolunda, kayıplar değerlendiriliyor
Ocak 08
07:44 2020

ABD Başkanı Trump, İran’ın Irak’taki ABD üslerine yönelik balistik füze saldırısına ilişkin “Her şey yolunda. Kayıplar değerlendiriliyor ve yarın sabah bir açıklama yapacağım” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, İran Devrim Muhafızları’nın Irak’taki ABD üslerine yönelik saldırılarına ilişkin açıklamada bulundu.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Trump, “Her şey yolunda. İran’dan Irak’taki iki askeri üsse füze saldırısı yaşandı. Kayıplar değerlendiriliyor. Şu ana kadar her şey iyi. Dünya üzerindeki açık ara en güçlü ve donanmlı ordu bizde. Yarın sabah bir açıklama yapacağım” ifadelerini kullandı.

İran Dışişleri Bakanı: Savaş peşinde değiliz ancak kendimizi savunacağız​

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ise konuya ilişkin Twitter hesabından yaptığı yorumda şu ifadelere yer verdi:

“İran, BM sözleşmesinin 51. maddesine uygun olarak kendini savunmak için uygun adımlar attı, vatandaşlarımıza ve üst düzey yetkililerimize korkakça saldıranların bulunduğu üssü vurdu. Savaş peşinde değiliz ancak kendimizi her türlü saldırıya karşı savunacağız.”

ABD üssüne saldırıyı İran Devrim Muhafızları üstlendi

​Irak’da ABD askerlerinin konuşlu olduğu Ayn el-Esad üssüne balistik füzeyle saldırı düzenlendi. Ölü ve yaralılara ilişkin henüz bir bilgi verilmezken saldırıları İran Devrim Muhafızları üstlendi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER