A3 Haber

Ankara Büyükşehir’den yandaş Sabah’a tepki: Çamur haberciliğinde ısrar ediyorlar

Ankara Büyükşehir’den yandaş Sabah’a tepki: Çamur haberciliğinde ısrar ediyorlar

Ocak 10
21:53 2020

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklama ile Sabah Gazetesi Ankara Eki’ndeki “ABB’nin kartlı doğalgaz abonelerini faturalı sisteme geçirmeye zorladığı” iddialarına tepki gösterildi. “Çamur haberciliğinde ısrar edenlerin hedefinin kadük kaldığı” kaydedilen açıklamada, “Çamur atarak bir yere varılamayacağının en büyük tecrübesini 31 Mart yerel seçimlerinde bu manşetleri atanlar bizzat yaşadı” denildi.

Sabah Gazetesi Ankara Eki’nde, “Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB), doğalgaz sayaçlarından 600 TL abonelik ücreti almak için kartlı aboneleri faturalı sisteme geçirmeye zorladığı ve vazgeçmeyen kişilerin sayaçlarını bozduğunu” ileri sürüldü. ABB’den yapılan yazılı açıklama ile iddialara tepki gösterildi. Başkentgaz’ın özelleştirilmesi sonrası ABB ile bağı kalmadığı, ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın bazı uygulamalar nedeniyle kuruma dava açtığı anımsatılan açıklamada, haberin, Ankaralıların aklıyla alay etme girişimi olduğu olduğu ifade edildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Çamur haberciliğinde ısrar edenlerin hedefi yine kadük kalmaktadır. Üstelik 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü’nde, ‘gazetecilik’ gibi onurlu bir mesleğin mensuplarının, zor şartlarda ve Türkiye’nin dört bir yanında haber yapmak adına alın teri döktüğü bir ortamda bu manşetlerin atılmasını, haberi yapan ve yayınlayanlar adına acıyarak takip ediyoruz. Çamur atarak bir yere varılamayacağının en büyük tecrübesini 31 Mart yerel seçimlerinde bu manşetleri atanlar bizzat yaşamışken, bu konudaki ısrarlarının kendilerine Ankaralıların maşeri vicdanında doğuracağı sonuçları da tekrar hatırlatıyoruz. Bu habercilik tarzının Başkanımız Yavaş ve ABB’den bir kum tanesi kadar zarar veremeyeceği aşikârdır. Kendilerinin ise bu manşetleri atarken ‘vicdan’, ‘meslek onuru’, ‘ahlak’ gibi konuları ne kadar sorguladıklarını kamuoyunun takdirine sunuyoruz.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER