A3 Haber

‘İşsizlik verileri gençlerin neden evlenmediğinin kanıtı’

‘İşsizlik verileri gençlerin neden evlenmediğinin kanıtı’

‘İşsizlik verileri gençlerin neden evlenmediğinin kanıtı’
Ocak 10
16:07 2020

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba “Her 4 gençten biri işsizken, gençlerimizin herhangi bir geleceği ve güvencesi yokken, gençlerin evlenemediğinden şikayet eden bir ülke cumhurbaşkanına tavsiyemiz TÜİK’in işsizlik verilerine dönüp bakmasıdır” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Gençlerimiz genç yaşta evlenmiyor. Çoğu 30’u aşkın evleniyor ya da çoğu evde kalıyor’’ sözlerine, “Cumhurbaşkanı, insanların aile kurabilmesi ve geçimini sağlayabilmesi için öncelikle bir işinin olmasını sanırız ki unutmuş durumda” yanıtını verdi.

“AKP’nin gençlere verdiği tek şey işsizlik”

Ağbaba, 15-24 yaş grubunu kapsayan genç nüfusta işsizlik oranının bir önceki yılın aynı dönemine göre üç puan artışla, yüzde 25.3’e yükseldiğini hatırlatarak şöyle konuştu: “Türkiye’de AKP iktidarının 17 yılın sonunda gençlerimize verdiği tek şey işsizlik, yoksulluk ve güvencesizliktir. Türkiye’de her 4 gençten biri işsiz iken, gençlerimizin herhangi bir geleceği ve güvencesi yok iken, gençlerin evlenemediğinden şikayet eden bir ülke cumhurbaşkanına tavsiyemiz TÜİK’in işsizlik verilerine dönüp bakmasıdır. Bu şekilde Cumhurbaşkanı gençlerin neden evlenemediğini herhalde anlayacaktır.” (ANKA)

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER