A3 Haber

Doktorlar sağlıkta şiddete karşı iş bırakacak

Doktorlar sağlıkta şiddete karşı iş bırakacak

Ocak 11
15:06 2020

Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) 11 Ocak’tan 17 Nisan’a kadar eylem planını duyurdu. Sağlıkta şiddet yasasının kabul edilmesini eylemlerin merkezi haline getiren doktorlar, “Sağlıkta Şiddeti Önleme Günü” olarak kabul edilen 17 Nisan’da iş bırakacağını açıkladı.

Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) 11 Ocak’tan başlayarak Dr. Ersin Arslan’ın ölüm yıldönümü olan 17 Nisan’a kadar sürecek ve “Sağlıkta Şiddeti Önleme Günü” ilan edilen bu tarihte iş bırakma ile sona erecek olan eylem ve etkinlik takvimi, tabip odaları temsilcilerinin de katılımıyla düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna duyuruldu.

“TTB’den 2020 Manifestosu: Şiddetsiz Bir Sağlık Ortamında, Emeğimizin Karşılığını Alarak Hekimlik Yapmak İstiyoruz” başlığıyla düzenlenen basın toplantısı, TTB’de gerçekleştirildi. Tabip Odalarının başkan ve yöneticilerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda, açıklamayı TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman okudu.

Açıklamada, “Binlerce yıldır bu topraklarda şifa dağıtmış hekimler olarak, 2020 yılına, sağlık hizmetini layıkıyla yerine getirebileceğimiz bir ortamın ve koşulların sağlanması talebimizi yineleyerek giriyoruz. 14 Mart Tıp Haftası’na giderken, Hükümet’e, Sağlık Bakanlığı’na, YÖK’e, üniversitelere ve bütün kamuoyuna talebimizi en çıplak haliyle haykırıyoruz: HEKİMLİK YAPMAK İSTİYORUZ” denildi.

Doktorlar iş bırakacak

Şiddetsiz, toplumun sağlığını önceleyen ve hekimlerin koşullarını iyileştiren, liyakata dayalı, adalet ve hukukun var olduğu, tıp eğitiminin niteliğinin yükseltildiği, hekimlerin emeklerinin karşılığını alabildiği, sağlığın hak olarak kabul edildiği yeni bir sağlık sisteminin oluşturulduğu bir ortamda hekimlik yapmak istediklerini vurgulayan Adıyaman, bunun için 11 Ocak’tan başlayarak 17 Nisan’a kadar sürdürülecek olan eylem takvimini açıkladı.

Buna göre 11 Nisan tarihinde TTB’nin önerdiği “Sağlıkta Şiddete Karşı Yasa” için basın açıklaması yapılacak.

17 Nisan 2020’de ise sağlıkta şiddete karşı iş bırakma eylemi yapılacağı duyuruldu. (ANKA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER