A3 Haber

Selahattin Demirtaş’tan intihar mesajı

Selahattin Demirtaş’tan intihar mesajı

Ocak 11
17:31 2020

HDP’nin önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, cezaevinden LeMan’a iktidarca intiharların görünmemesini eleştiren bir karikatür çizdi. Demirtaş karikatüründe, intihar etmek için yüksek bir binanın üstüne çıkan kişinin sesini duyuramadığını gösterdi.

A3 Haber Merkezi- Ekonomik kriz, yaşam pahalılığı, ekonomik zorluk ve işsizlik gibi bir çok etken sonucu, geleceklerinden endişeye kapılan ve bir çıkış yolu bulamayan insanlar intihara başvuruyor. Verilere göre 2018 yılında 3 bin 161 kişi intihar etmişti. Geçtiğimiz hafta, intihar eden İstanbul Üniversitesi (İÜ) öğrencisi Sibel Ünli’nin “Yemekhane kartımda para kalmamış sadece bir liram var” sözleri çok konuşulurken, her gün intihar haberleri gelmeye devam etti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, LeMan mizah dergisinde bu haftaki karikatürlerinden birisini intihar konusuna ayırdı.

İşte o karikatür

Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nde üç yılı aşkındır kalan HDP önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, intiharların iktidarda ve toplumda görünmemesini çizdiği karikatürle anlattı.

Demirtaş karikatüründe, intihar etmek için yüksek bir binanın üstüne çıkan kişinin sesini duyuramamasını çizdi.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER