A3 Haber

Uşak’ta esrarengiz cinayetler!

Uşak’ta esrarengiz cinayetler!

Ocak 11
20:50 2020

Uşak’ta bugün esrarengiz cinayetler yaşandı. Işık Mahallesi’nde inşaat işçisi Resul Arslan evinin kapısında kar maskeli iki kişi tarafından silahla öldürüldü. Öte yandan yapılan bir ihbarla da üç aydır kayıp olan Mustafa Özkaya’nın, ormanlık alana gömülü cesedi bulundu. Polis iki olayı da inceleme altına aldı.

A3 Haber Merkezi- Uşak’a bağlı Işık Mahallesi Dördüncü Burak Sokak’taki 20 numaralı apartmanın zemin katında, oturan 26 yaşındaki inşaat işçisi Resul Arslan, evinin kapısında silahlı saldırıya uğradı.

Kar maskesi takan kimliği belirsiz iki kişi, evli ve bir çocuk babası inşaat işçisi Resul Arslan’ı evinin kapısında göğsünden silahla vurdu. Saldırganlar kaçarken, silah sesi üzerine dışarı çıkan bina sakinleri, Arslan’ı evinin kapısında hareketsiz buldu.

Sağlık ekipleri, Resul Arslan’ın yaşamını yitirdiğini belirledi. Saldırı sırasında evde yalnız olduğu öğrenilen Arslan’ın cansız bedeni, otopsi için Uşak Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

Cinayet şüphelileri yakalandı

Cinayeti araştıran polis ekipleri üç şüpheliyi Balıkesir’de gözaltına aldı. Apartman ve çevredeki güvenlik kameralarını inceleyen polis, bir otomobili takibe aldı. Ekipler, otomobilin sabah saatlerinde Balıkesir’den Uşak’a geldiğini ve olayın ardından tekrardan Balıkesir yönüne gittiğini belirledi. Bölgedeki polis birimlerine bilgi verilmesinin ardından, Balıkesir Sındırgı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri otomobili ilçe girişinde durdurarak, aracın içerisinde bulunan Ersin Y., Muhammet Y. ve Erdem G.’yi gözaltına aldı.

Şüpheliler ifadeleri alınmak üzere, Uşak’a getirildi. Emniyette şüphelilerin sorgusu sürüyor.

Üç aydır kayıptı, toprağa gömülü cesedi bulundu

Öte yandan Uşak’ta, üç aydır kayıp olan 41 yaşındaki Mustafa Özkaya’nın, ormanlık alana gömülü halde cesedi bulundu. Mustafa Özkaya, yaklaşık üç ay önce ortadan kayboldu. Meraklanan yakınları Özkaya için polise kayıp başvurusunda bulundu. Arama başlatan polis ekipleri, bu zamana kadar herhangi bir ize ulaşamadı.

Bugün sabah saatlerinde polis ekiplerine, kimliği henüz belirlenemeyen kişi tarafından Özkaya’nın ormanlık alanda cesedinin gömülü olduğu ihbar edildi. Cesedin merkeze bağlı Aşağı Karacahisar köyü yakınlarındaki ormanlık alanda, gömülü olduğunun söylenmesi üzerine polis ekipleri bölgeye gidip araştırma yaptı. Çalışmada, kısa sürede Mustafa Özkaya’nın cesedine ulaşıldı.

Olay yerinde yapılan incelemenin ardından Mustafa Özkaya’nın cesedi, otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Özkaya cinayeti, polis tarafından araştırılıyor.

Adına senet düzenlendiği ortaya çıktı

Soruşturmayı derinleştiren polis ekipleri, Özkaya’nın adına senet düzenlendiğini ve senedin işleme konulduğunu belirledi. Ayrıca ekipler, Özkaya’ya ait olduğunu belirledikleri otomobilin de sanayi sitesinde parçalanmak için depoda bekletildiğini tespit etti.

Dört kişi gözaltına alındı

Polis ekiplerince yapılan araştırmanın ardından Gülsüm E., Faruk G., İskender A. ve Serkan F., gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki sorgusunun devam ettiği bildirildi. Özkaya’nın, yumurta üreticiliği yaptığı, eşinden ayrıldığı ve bir kızının olduğu öğrenildi.

Polis ekipleri iki olayı da mercek altına alırken, çete bağlantısı üzerinde duruluyor.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER