A3 Haber

Kanal İstanbul projesine karşı çıkan yüzlerce kişi insan zinciri oluşturdu

Kanal İstanbul projesine karşı çıkan yüzlerce kişi insan zinciri oluşturdu

Ocak 12
19:05 2020

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “hayalim” dediği ve bilim insanlarının itirazlarına rağmen ısrarcı olduğu Kanal İstanbul projesine karşı çıkan yüzlerce kişi Küçükçekmece Gölü kenarında bir araya gelerek insan zinciri oluşturdu.

Çevre ve imar boyutlarının yanı sıra finansmanı nedeniyle de tartışma yaratan Kanal İstanbul projesine itirazlar sürüyor. Projeye karşı yaklaşık 120’den fazla kurum ve bireyin bir araya gelerek oluşturduğu Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu ve Avcılar Kent Konseyi ve Bileşenleri’nin çağrısıyla düzenlenen eyleme çok sayıda kişi katıldı.

Küçükçekmece Gölü kenarında el ele tutuşup insan zinciri oluşturan kalabalık, taşıdıkları pankart ve dövizlerle de Kanal İstanbul projesine tepkilerini gösterdi.

100 binden fazla itiraz başvurusu

Kanal İstanbul projesine ilişkin Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Raporu, 23 Aralık günü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından uygun bulunarak kabul edildi. Ancak ÇED raporu 10 gün boyunca halkın görüş ve önerilerini almak üzere askıda kaldı. 2 Ocak’ta dola bu süre zarfında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na veya illerindeki Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri’ne 100 binden fazla itiraz başvurusu yapıldı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER