A3 Haber

Ankara YHT kazası davasında ilk duruşma: Üç tutuklu sanıktan ikisine tahliye kararı

Ankara YHT kazası davasında ilk duruşma: Üç tutuklu sanıktan ikisine tahliye kararı

Ocak 13
21:53 2020

Ankara’da 2018 yılının Aralık ayında meydana gelen, dokuz kişinin öldüğü yüksek hızlı tren kazasına ilişkin davanın ilk duruşmasında üç tutuklu sanıktan ikisinin tahliyesine karar verildi.

Ankara’da 13 Aralık 2018 tarihinde dokuz kişinin öldüğü hızlı tren kazasına ilişkin 10 sanık hakkında açılan davada ilk duruşma Ankara 30’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duvar’dan Serkan Alan’ın haberine göre Ankara ile Konya arasında sefer yapan Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile rayları kontrol için bulunan kılavuz trenin çarpışması sonucu meydana gelen kazada üçü makinist dokuz kişi yaşamını yitirirken onlarca kişi de yaralanmıştı. ‘Birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma’ suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanan üçü tutuklu yedisi tutuksuz toplam 10 sanık duruşmaya katıldı.

Savcı tutukluluğun devamını talep etti

Savcılık tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devam etmesini talep etti.

Devlet Demiryolları yüksek kademedeki yöneticileri burada olmadan bu yargılama devam edemez” diyen sanık Sinan Yavuz’un avukatı Erdem Elvan, “Çorlu tren kazasında kimse tutuklanmadığı için burada ceza vermeye kalkıyorlar. Toplumsal baskıdan korkuyorlar. Bunun arkasında emmisi yok diye mi böyle oluyor? 9 insanımız öldü bundan keyif duymuyoruz. Bizim mücadelemiz bir daha bu olayların yaşanmaması adına. İnsanlar 13 aydır sesini duyurmaya çalışırken genel müdür ne yapıyor?” ifadelerini kullandı.

Elvan, müvekkilinin tahliye edilmesini istedi.

2 sanık tahliye edildi

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti bir sonraki duruşmayı 24 Ocak tarihine erteledi. Mahkeme heyeti, tren teşkil memuru Osman Yıldırım’ın tutukluluğuna devam karar verirken tutuklu yargılanan hareket memuru Sinan Yavuz ve trafik kontrolörü Emin Ercan Erbey tahliyesine karar verdi.

Davanın ikinci duruşmasında 9 tutuksuz bir tutuklu sanık olacak.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER