A3 Haber

Atletizmde harem-selamlık skandalı Meclis’e soru önergesi olarak geldi

Atletizmde harem-selamlık skandalı Meclis’e soru önergesi olarak geldi

Ocak 13
16:19 2020

Türkiye Atletizm Federasyonu’nun, milli sporcuları kamp yerinde harem-selamlık uygulamasına göre barındırdığı iddiası, CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç tarafından Meclis gündemine taşındı. Spor teşkilatında ilk kez böyle bir uygulama yapıldığına dikkat çeken Öztunç, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nu eleştirdi.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanlığınca, 2020 sporcu kamp listesi oluşturulurken, Antalya ve İstanbul’da konaklama için tutulan otellerde sporcuların harem-selamlık uygulamasına göre kalacaklarına ilişkin iddialar, CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç tarafından Meclis gündemine taşındı.

Uygulama nedeniyle Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nu eleştiren Öztunç, konuyla ilgili Meclis Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

Söz konusu uygulamayı skandal olarak nitelendiren Öztunç, “Bu uygulama spor teşkilatında bir ilk olup, antrenörler bile aynı şekilde sporcusundan ayrı otellerde olacak şekilde düzenlemiştir. Kendi sporcusuna güvenmeyen, sporcuların moral ve motivasyonuna önem vermeyen Atletizm federasyonu, Türk Atletizminin başarısına ne derece katkı verebilir” sözleri ile tepkisini dile getirdi.

CHP’li Öztunç, Bakan Kasapoğlu’ndan sporda haremlik selamlık uygulamaya ilişkin şu soruları yanıtlamasını istedi:

  • Türkiye Atletizm Federasyonu, 2020 kamp programında sporcuların konaklamasında haremlik selamlık uygulamasına neden gerek duymuştur?
  • Federasyon bu uygulamasıyla kendi sporcusuna güven duymadığını mı ifade etmektedir?
  • Federasyon, daha önceki kamplarda yaşanmış herhangi bir olaya istinaden mi böyle bir karar almıştır? Önceki kamplarda yaşanmış herhangi bir olay var mıdır? Var ise nasıl bir olay yaşanmıştır?
  • Bu olay karşısında ne gibi bir işlem yapılmıştır? Federasyon yaşanmış bir olay karşısında çözümü erkek ve kadın sporcuları ayırmakta mı bulmuştur?
  • Kadın ve erkek sporcuları hatta antrenörünü bile haremlik selamlık uygulamasına tabi tutan bir federasyon, Türk Atletizmini sizce ne kadar ileriye götürebilir?
  • Antrenörüne güvenmediğiniz bayan sporcuyu nasıl olur da erkek kamp müdürüne emanet edebiliyorsunuz?
  • Sporculara haremlik selamlık uygulayan Federasyon, İstanbul ve Antalya’da kadın sporcuların konaklayacakları otellerde çalışan erkek personel için bir çözüm düşünmüş müdür?

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER