A3 Haber

Avustralya’da yangınların bir kısmı yağmurla birlikte kontrol altına alındı

Avustralya’da yangınların bir kısmı yağmurla birlikte kontrol altına alındı

Ocak 13
12:55 2020

Avustralya’da aylardır devam eden yangınların Yeni Güney Galler’deki bir bölümü, yağmur yağışı sonucu kontrol altına alındı.

A3 Dış Haberler- Avustralya Yeni Güney Galler’de hava sıcaklığının düşmesi ve yağmurun başlamasıyla yangının bir kısmının kontrol altına alındığı açıklandı. İtfaiye yetkilileri, Sidney kenti yakınlarındaki Gospers Dağı’ndaki yangının hafif yağmur sayesinde kontrol altına alındığını belirtti.

Küçük bir alanda yangın devam etse de gelişmenin umut verici olduğu ifade edildi. Yeni Güney Galler ve Victoria eyaletlerindeki yangınların birleşmesiyle yangının büyümesinden korkuluyordu.

Hava serinliği devam edecek

Öte yandan meteoroloji yetkilileri de hafif yağmur yağışlarıyla serinleyen hava koşullarının gelecek hafta da devam edeceğinin beklendiğini duyurdu.

Avustralya’da eylül ayından beri süren yangınlar sonucu en az 27 kişi ölmüş, milyonlarca hayvan telef olmuştu. Yangınlar nedeniyle 10 milyon hektara yakın alan zarar görürken iki bini aşkın ev de kül olmuştu. Yangınlar nedeniyle su sıkıntısı yaşanan ülkede, beş gün boyunca binlerce devenin su bulmak için yerleşim yerlerine girdiği için katledilmeye başlanması da dünyada büyük tepki toplamıştı.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER