A3 Haber

İtalya Başbakanı bugün Türkiye’ye geliyor: Gündemde Libya var

İtalya Başbakanı bugün Türkiye’ye geliyor: Gündemde Libya var

Ocak 13
07:41 2020

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine bugün Türkiye’ye geliyor. Gündem Libya’da yaşanan gelişmeler olacak. Aynı zamanda Türkiye’den bir heyet Libya konusu ile ilgili görüşmeler yapmak için Rusya’ya gitti.

Libya Ulusal Ordusu lideri Halife Hafter ile Ulusal Mutabakat Hükümeti lideri Fayiz Serrac’ın katılacağı görüşmelerde yer almak üzere Türkiye’den üst düzey bir heyet Rusya’nın başkenti Moskova’ya gitti.

Heyetteki isimler arasında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve MİT Başkanı Hakan Fidan bulunuyor.

İtayla Başbakanı geliyor

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte göreve gelmesinin ardından, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine bugün ilk kez Türkiye’ye resmi ziyarette bulunacak.

Ziyaret sırasında Libya başta olmak üzere güncel bölgesel ve uluslararası gelişmeler hakkında fikir alışverişinde bulunulması planlanıyor.

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, ikili ilişkiler tüm boyutlarıyla gözden geçirilecek, iş birliğinin geliştirilmesi için atılabilecek adımlar ele alınacak.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER