A3 Haber

Van ve Hakkari’de kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi

Van ve Hakkari’de kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi

Ocak 13
09:38 2020

Van’da gece boyunca etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken, eğitime ara verildi. Van’ın Bahçesaray ve Gürpınar ile Hakkari’nin Şemdinli ilçelerinde de eğitime bugün için bir gün süreyle ara verildi. Kamu kurumlarında görevli engelli ve hamile kadınların da idari izinli sayılacağı bildirildi.

Van’da uzun bir aradan sonra kar yağışı etkili oldu. Kent merkezinde akşam saatlerinde başlayan kar yağışı gece boyunca devam etti. Van Valiliği, kent genelinde etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava muhalefeti nedeniyle merkeze bağlı İpekyolu, Tuşba ve Edremit ilçelerinde bugün için okulların tatil edildiğini açıkladı. Van’ın Bahçesaray ve Gürpınar ile Hakkari’nin Şemdinli ilçelerinde de eğitime bugün için bir gün süreyle ara verildi.

Valilik’ten yapılan açıklamada şöyle denildi: “İlimiz genelinde yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları hakim olduğundan, merkez ilçelerimiz; Edremit, İpekyolu ve Tuşba ile taşra ilçelerimizde eğitim-öğretime 13 Ocak 2020 Pazartesi günü bir gün süreyle ara verilmiştir. Ayrıca, belirtilen ilçelerdeki hamile ve engelli kamu görevlilerimiz de don ve buzlanmadan kaynaklı olası kazalara maruz kalmamaları için aynı gün idari izinli sayılmıştır.

Kar kalınlığının 15 santimetreyi bulduğu kent merkezinde karla mücadele ekipleri çalışmalara başlarken, kar yağışının aralıklarla süreceği belirtildi.

359 yerleşim yeri ulaşıma kapandı

Öte yandan Van’da etkili olan kar yağışı nedeniyle 359 yerleşim birimi ile ulaşım kapandı. Van Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı karla mücadele ekipleri, kardan kapanan 149 mahalle ve 210 mezra yolunu yeniden ulaşıma açmak için karla mücadele çalışması başlattı. Büyükşehir ve İpekyolu belediyelerinin Çevre Koruma Temizlik ekipleri, vatandaşların kent merkezinde daha rahat yürüyebilmeleri için sabah erken saatlerden itibaren caddelerdeki kaldırımlarda kar temizliği yaptı. (DHA)

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER