A3 Haber

Akşener’den Erdoğan’a: Bu ergen sinirinden ne zaman kurtulacaksın ?

Akşener’den Erdoğan’a: Bu ergen sinirinden ne zaman kurtulacaksın ?

Akşener’den Erdoğan’a: Bu ergen sinirinden ne zaman kurtulacaksın ?
Ocak 14
10:57 2020

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek, “Sen bu diplomasiyi ne zaman öğreneceksin? Bu ergen sinirinden ne zaman kurtulacaksın?” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Akşener, son günlerde uluslararası diplomasinin bir numaralı gündem maddesi haline gelen Libya’daki gelişmeler üzerinden  Erdoğan’a yüklendi.

Akşener, “Sen bu diplomasiyi ne zaman öğreneceksin? Bu ergen sinirinden ne zaman kurtulacaksın?” sözleriyle Erdoğan’ın eleştirdi.

“Sen bu diplomasiyi ne zaman öğreneceksin”

Akşener, Libya’daki gelişmeleri 2011 yılında Suriye’de yaşananlara benzetirken, “Senin görevin ülkelere trip atmak değil Sayın Erdoğan. Attığın her tripte, binlerce kişi daha, ekmeğinden oluyor farkında mısın? Sen, 82 milyonun menfaatleri neyi gerektiriyorsa onu yapacaksın. Senin görevin, başa kim gelirse gelsin, o ülkeyle ilişkileri geliştirmek, ticareti büyütmektir. O ülkelere mal satabilmek, o ülkelerden ihale alabilmek, Türkiye’deki 82 milyonun karnını doyurmaktır. ABD böyle yapıyor. Rusya böyle yapıyor. Avrupa devletleri böyle yapıyor. Bir tek sen beceremiyorsun. Mısır’la köprüleri attın da n’oldu? Mısır Hükümeti, milyarlarca dolarlık ihaleler yaptı, bir tane Türk şirketi davet edilmedi. Türkiye Mısır’a ürün satamaz oldu. Sen egonu tatmin edeceksin diye, binlerce üretici krize girdi. Şimdi aynı Mısır, Doğu Akdeniz’deki petrol ve doğalgaz sahalarında, Türkiye’nin karşısında yer alıyor. Ülkemizin hasmı oldu. Yahu 17 sene geçti, 18’inci seneye girdin. Sen bu diplomasiyi ne zaman öğreneceksin? Bu ergen sinirinden ne zaman kurtulacaksın?” dedi

“Gençlerimiz damadın dahiyane politikalarına takıldı”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Çoğu gencimiz 30’u aşkın evleniyor ya da çoğu evde kalıyor, böyle bir şey olur mu ya?” sözlerine tepki gösteren Akşener, “Nasıl ki çalışanlar emeklilikte yaşa takıldıysa gençlerimiz de damadının dahiyane ekonomi politikalarına takıldı. Sorarım sana ekonominin hali ortadayken gençler neye güvenip de evlenecek? Öyle bir Türkiye yok Sayın Erdoğan. Bu gençler Porsche ile gezmiyor. Bu gençler yatlarda villalarda yüzme havuzlarında resim paylaşamıyor. Bu işin sorumlusu sizsiniz. Ayıptır ayıp” dedi.

“İstanbulluya bir faydan dokunsun”

Akşener, Kanal İstanbul projesi üzerinden iktidara yüklenirken, “Madem milletin sesini duymuyorsun, inat ettin, parayı betona gömmeye kararlısın; O zaman kanal yapmak yerine, bari depremle burun buruna yaşayan İstanbul’da kentsel dönüşüm seferberliği başlat, en azından İstanbulluya bir faydan dokunsun. Buradan açıkça soruyorum; Bütün birikimleri ve uzmanlarıyla, millet bu inşaat işine karşıyken, hangi sebepten bu kadar ısrarcısınız? Hayırdır Sayın Erdoğan?” şeklinde konuştu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER