A3 Haber

Ürdün Kralı: Suriye’den binlerce cihatçı Libya’ya gitti

Ürdün Kralı: Suriye’den binlerce cihatçı Libya’ya gitti

Ürdün Kralı: Suriye’den binlerce cihatçı Libya’ya gitti
Ocak 14
11:24 2020

Ürdün Kralı Abdullah, IŞİD’in Ortadoğu’da yeniden yükselişe geçtiği yönünde uyarıda bulundu. Kral Abdullah, Suriye’den Libya’ya binlerce silahlı cihatçının taşındığını ifade etti.

A3 Dış Haberler | Ürdün Kralı Abdullah, France 24’e bölgedeki gelişmelere dair açıklamalarda bulundu. Kral Abdullah, “Esas kaygımız son yıllarda gözlemlediğimiz IŞİD’in yeniden yükselişi, bu durumu sadece Suriye’nin güneydoğusunda değil, Irak’ın batısında da görüyoruz” dedi.

Kral Abdullah, Türkiye’nin aracılığıyla Suriye’den Libya’ya “binlerce silahlı cihatçı geçirildiğini” ifade ederek, bu durumun “sorunu Avrupa’ya daha da yaklaştırdığını” belirtti.

“Libya Avrupa’ya çok daha yakın”

Avrupa Birliği’nin “Yaşanacak sorunları olabildiğince çabuk çözmesi gerektiğini” ifade eden Kral Abdullah’ın, yakın zaman içerisinde Avrupa’ya giderek bölgesel konular üzerine görüşmelerde bulunacağı bildiriliyor.

Abdullah, açıklamasında “Avrupa bakış açısından Libya Avrupa’ya çok daha yakın, bu durum önümüzdeki günlerde önemli bir tartışma konusu olacak” diye konuştu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER