A3 Haber

SGK, Tunceli Belediyesi hesaplarına haciz koydu!

SGK, Tunceli Belediyesi hesaplarına haciz koydu!

SGK, Tunceli Belediyesi hesaplarına haciz koydu!
Ocak 15
11:33 2020

SGK Tunceli İl Müdürlüğü tarafından Tunceli Belediyesi’nin maaş, vergi, resim, harç hesaplarına haciz konduğu duyuruldu.

A3 Haber Merkezi- Tunceli Belediyesi’nin maaş, vergi, resim, harç hesaplarına, SGK Tunceli İl Müdürlüğü tarafından haciz konuldu. Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu kayyum dönemi borçlarından kaynaklı olarak SGK borcunu ödeyemediklerini ifade etti.

Personel maaşları ödenemedi

SGK İl Müdürlüğü tarafından Tunceli Belediyesi’nin 4 milyon 461 bin liralık borcundan dolayı çalışanların maaş, vergi, resim, harç hesaplarına haciz konuldu. Haciz işlemlerinin başlatılmasıyla bankalar tarafından belediye hesapları bloke edilirken, belediyede çalışan 131 kişi bu ay maaşlarını alamadı.

“Kayyum dönemi borçları nedeniyle ödeyemiyoruz”

Tunceli Belediye Başkanı TKP’li Fatih Maçoğlu, Mayıs 2018 tarihinden itibaren SGK prim tutarlarını ödeyemediklerini söyledi. Maçoğlu, “Bu ödeme biz yönetime gelmeden önce de yapılmamaktaydı. Yönetime geldiğimizde kamuoyuyla da paylaştığımız gibi devrolan borçlardan kaynaklı SGK ödemesini yapamamaktayız. Belediye kanunun 15. maddesine göre belediyelerin vergi, resim, harç ve iller bankası payına haciz konulamayacağı açık bir şekilde belirtilmiştir. Buna rağmen kanuna aykırı hareket edilerek belediyemizin vergi, resim harç ve iller bankası payına haciz konulduğu için belediyemiz personelinin maaşları ödenmemiştir” diye konuştu.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER