A3 Haber

Son beş yılda çalışan emekli sayısı ikiye katlandı

Son beş yılda çalışan emekli sayısı ikiye katlandı

Son beş yılda çalışan emekli sayısı ikiye katlandı
Ocak 15
14:31 2020

CİMER’in açıkladığı verilere göre son beş yılda emekli aylığı alıp aynı zamanda çalışan kişi sayısı ikiye, emekli aylığı kesilip çalışan kişi sayısı ise beşe katlandı.

A3 Haber Merkezi- Emekli maaşıyla geçinemeyen on binlerce kişi, emekli olduktan sonra da çalışmaya devam ediyor. CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, konuyu TBMM gündemine taşıyarak ülkede çalışan emekli sayısını sordu.

Emir’e yanıt CİMER’den geldi. Yanıta göre beş yılda emekli aylığı alıp aynı zamanda çalışan kişi sayısı ikiye, emekli aylığı kesilip çalışan kişi sayısı ise beşe katlandı. Sigortasız çalışan emekli sayısı ise belli değil.

Emekli aylığı yetmediği için…

CHP’li Emir, emekli aylıklarının insanca yaşamaya yetecek seviyede olmaması nedeniyle bugün milyonlarca emeklinin çalışmak zorunda olduğuna dikkat çekti.

Bakanlığın verilerinin Türkiye’deki tablonun çok uzağında olduğunu, sadece kayıt altına alınanları kapsadığını belirten Murat Emir, şöyle konuştu: “2015’te 56 bin 54 olan çalışan emekli sayısının 2019’da 2’ye katlanarak 94 bin 579’a ulaşmış olması, ekonomik kötü gidişatın göstergesi. Sosyal Güvenlik Destek Primi’nin emekli aylığında bir artışa sebep olmaması ve işverenin de prim ödemek istememesi için, hak sahipleri ile birlikte bugün sayıları 12 milyonu bulan emeklilerin yarısı, geçinebilmek için çalışıyor.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER