A3 Haber

Hamaney: Uçak kazası Süleymani’nin suikastını gölgeledi

Hamaney: Uçak kazası Süleymani’nin suikastını gölgeledi

Hamaney: Uçak kazası Süleymani’nin suikastını gölgeledi
Ocak 17
15:23 2020

İran dini lideri Ali Hamaney 8 yıldır ilk kez kıldırdığı Cuma namazı öncesi verdiği vaazda, “Ukrayna’ya ait uçak kazasının ardından ülkede çıkan eylemlerin General Kasım Süleymani’nin süikastını gölgelediğini” belirtti.

Başkent Tahran’daki Musalla Cami’nde kürsüye çıkan İran dini lideri Ali Hamaney, Irak’ta Amerikan üslerine karşı düzenlenen misillemeyi “Allah’ın günü ve ABD’ye atılan bir tokat olarak” değerlendirdi. Roketle düşürülen yolcu uçağını bir “kaza” olarak olarak niteleyen Hamaney, “Bu olayın İran’ın düşmanları tarafından Devrim Muhafızları’nı zayıflatmak için kullanıldığını” savundu.

Trump’a soytarı benzetmesi

ABD lideri Donald Trump’ın İran halkını destekler gibi görünen bir “soytarı” ve İran’a “zehirli bir hançer saplamayı” amaçladığını belirtti. Hamaney ayrıca “Orta Doğu’nun en güçlü komutanı” olarak nitelediği Kasım Süleymani’nin cenaze törenine katılan yoğun kalabalığın İranlıların İslam Cumhuriyeti’ne verdikleri desteğin bir kanıtı olduğunu vurguladı.

İran dini lideri Ali Hamaney, en son Cuma namazını İslam Devrimi’nin 33’üncü yıl dönümü münasebetiyle 2012’de kıldırmıştı.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER