A3 Haber

Kılıçdaroğlu CHP’li belediyelerde asgari ücretin ne kadar olacağını açıkladı

Kılıçdaroğlu CHP’li belediyelerde asgari ücretin ne kadar olacağını açıkladı

Kılıçdaroğlu CHP’li belediyelerde asgari ücretin ne kadar olacağını açıkladı
Ocak 17
12:13 2020

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’li belediyelerde asgari ücretin net 2 bin 500 TL olacağını açıkladı.

A3 Haber Merkezi- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Parti Meclisi toplantısının açılışında yaptığı konuşmada CHP’li belediyelerde asgari ücretin net ne kadar olacağını açıkladı.

Kılıçdaroğlu, CHP’li belediyelerde asgari ücretin net 2 bin 500 TL olacağını duyurdu.

CHP lideri, “2015 yılında biz ‘Asgari ücret 1500 lira olsun’ dedik, kabul etmediler; 1300 lira yaptılar. Ama biz bütün belediyelerimizde 1500 lira yaptık. 2018 yılında biz ‘Asgari ücret net 2 bin 200 lira olsun’ dedik, bunlar 2 bin 20 lira yaptılar. Bizim belediye başkanlarımız 2 bin 200 lira asgari ücreti yaptılar. Son olarak ‘2020 yılı için asgari ücret 2 bin 500 lira olmalıdır’ dedik. Bunlar net 2 bin 324 lira verdiler. Şimdi başta büyükşehir belediyelerimiz olmak üzere önümüzdeki süreçte CHP’li bütün belediyelerde asgari ücret net 2 bin 500 lira olacaktır” diye konuştu.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, asgari ücreti net 2 bin 324 lira olarak açıklamıştı.

“Türkiye’nin dış politikasını Putin yönlendiriyor”

Dış politikada öneriler getirdiklerini; ancak iktidardan, her önerilerine ‘Siz şu işten anlamazsınız, en iyisini biz biliriz’ denildiğini belirten Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “‘Suriye ile görüşün dedik’ dinlemediler. ‘Esad teröristtir’ dediler ama Rusya aldı, Suriye ile Türkiye’yi aynı masaya oturttu. Putin’i dinlediler. Suriye konusunda, ‘Türkiye’de uluslararası bir konferans toplayın. Türkiye, Suriye konusunda çözüm üreten uluslararası arenada yerini alsın’ dedik ona da itiraz ettiler. Ama sonra Putin’in üzerine Astana’ya gittiler ve orada konferansa katıldılar. ‘Libya’da 2 tarafı barıştıran aktör olun. Bizim Libya ile ortak kültürümüz var. Kaddafi döneminde onların yardımlarını asla unutmadık, bunu yapın’ dedik. ‘Hayır biz bunu yapmayız, Birleşmiş Milletler’in tanıdığı meşru hükümetle görüşürüz’ dediler. Sonra Putin davet etti, Hafter ile masaya oturdular. Türkiye’nin dış politikasını kim belirliyor? Putin. Kim yönlendiriyor? Putin.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER