A3 Haber

‘OT’ Dergisi’ne giren iki hırsız, hard disk ve fotoğraf makinesi çaldı

‘OT’ Dergisi’ne giren iki hırsız, hard disk ve fotoğraf makinesi çaldı

‘OT’ Dergisi’ne giren iki hırsız, hard disk ve fotoğraf makinesi çaldı
Ocak 17
15:03 2020

Kültür sanat dergisi ‘OT’ soyuldu. İki kişi, dolaplarda bulunan dört taşınabilir bir harici hard disk, bir fotoğraf makinesi ve bir bilgisayar ekranını çaldı. Derginin arşivi ve yeni sayı çalışmasının hard disklerde olduğunu belirten dergi çalışanları hırsızların bir an önce yakalanmasını bekliyor.

Yüzlerini kapüşonla saklayan iki kişi, İstanbul Nişantaşı’nda Akkavak Sokak’ta OT dergisini soydu. Hanın kapısını zorlayarak açan şüpheliler, doğrudan derginin bulunduğu ikinci kata çıktı. Yanlarında getirdikleri aletlerle iş yerinin kapısını kıran şüpheliler, dolaplarda bulunan dört adet taşınabilir, bir harici hard disk, bir fotoğraf makinesi ve bir bilgisayar ekranını çalarak kayıplara karıştı.

Sabah dergiye gelen çalışanlar ise yaşadıkları kısa süreli şokun ardından durumu polise bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler çevredeki güvenlik kameralarını inceleme altına alarak şüphelilerin peşine düştü.

Hırsızlar kameraya yakaladı

Dergiye ait elektronik cihazların çalındığı anlar güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, iki şüphelinin iş hanına gelerek kapıyı açması, derginin bulunduğu kata çıkması, dergi içerisinde bulunan har disk ve ekranı çalıp iş hanından hızlı adımlarla ayrılmaları yer alıyor.

“Yeni sayımızı elle de olsa çıkaracağız”

Kağıt kalemle çizerek de olsa dergiyi çıkarmaya devam edeceklerini belirten OT Dergisi Editörü Faruk Kaya, ” Hırsızlar hard disklerimizi toplayıp gitmişler. Arşivimiz bizim için değerli. Çalanlar için bir şey ifade etmeyebilir ama bizim için çok değerli. Dergi çıkarmayı düşünmüyorlar. Aletlerden çok içindeki bilgilerimiz önemli. Yeni sayımızı elle de olsa çıkaracağız. Kâğıt kalemle çizerek bile olsa yeni sayımızı çıkaracağız’’ diye konuştu.

Bir an önce şüphelilerin yakalanmasını istediklerini belirten Halkla İlişkiler Direktörü Melissa Gençay,’’ Gece saatlerinde iki kişi direk ofisimize geliyorlar. Birinci katı es geçerek bizim kata çıkıyorlar. Kamera görüntülerinde de var. Polise de başvurduk. Araştırıyorlar. Umarım en kısa zamanda bulunurlar. Bugüne kadar yaptığımız her şey gitti. Bir an önce şüphelilerin yakalanmasını umuyoruz’’ dedi.

Derginin yeni sayısına ait çizimlerin bulunduğu hard disklerin çalınmasıyla dergi çalışanları yeni çizimler üzerinde çalışmaya başladı. Çalışanların yeni çizimleri kalem kâğıtla yaptıkları görüldü.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER