A3 Haber

TBMM’de görev yapan personel sayısı açıklandı

TBMM’de görev yapan personel sayısı açıklandı

TBMM’de görev yapan personel sayısı açıklandı
Ocak 17
13:27 2020

TBMM’de çalışan personel sayısı belli oldu. Meclis Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç’in açıkladığı verilere göre, Parlamento’da bin 810’u sözleşmeli olmak üzere toplam 5 bin 763 personel görev yapıyor.

TBMM Başkanvekili Sürreya Sadi Bilgiç, İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk’ün konuya ilişkin soru önergesinde verdiği yanıtta, personelin kadro dağılımı hakkında detaylı bilgi verdi.

Buna göre Meclis’te, 4/A statüsünde 2 bin 3, 4/B statüsünde 989, 4/D statüsünde 961 çalışan bulunurken, kamuoyunda zaman zaman tartışma konusu da oluşturan sözleşmeli işçi statüsünde Parlamento’da görev yapan çalışan sayısının ise bin 810 olduğu görüldü.

Başbakanlık’tan 367 personel Meclis’e atandı

KHK ile kapatılan Başbakanlık personelinin 367’sinin Meclise ataması yapıldı. Başbakanlıktan gelen 33 müşavir ve 55 yasama uzmanı Parlamento’da bu görevlerini sürdürüyorlar.

Özlük hakları ve maaş farklılıklarına ilginç yanıt

TBMM’de aynı işi yapan çalışanlar arasında ki özlük hakları ve maaş farkları muhalefet partileri tarafından sık sık Parlamento gündemine taşınmıştı. Personel maaş ve özlük haklarındaki farklılıklara ilişkin yeni bir çalışma yapılıp yapılmayacağına ilişkin soruya Meclis Başkanvekili Bilgiç tarafından verilen yanıt dikkat çekti.

Aynı işi yapan personelin farklı maaş almasına ilişkin açıklamada bulunan Bilgiç, konuya ilişkin düzenlemede sorumlu adres olarak TBMM’yi gösterdi.

Bilgiç, “Maaş ve özlük haklarındaki iyileştirmeler yasa değişikliği ile gerçekleştirilebilecek olup, konu hakkında TBMM Başkanlığı’nın idari tasarrufları ile değişikliğe gidilmesi hukuken mümkün bulunmamaktadır” dedi. (ANKA)

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER