A3 Haber

Öğretmenler 40 bin ek atama için Ankara’da toplandı

Öğretmenler 40 bin ek atama için Ankara’da toplandı

Öğretmenler 40 bin ek atama için Ankara’da toplandı
Ocak 19
18:44 2020

Türkiye’nin dört bir yanından atanamayan öğretmenler Ankara Ulus Meydanı’nda toplandı. Milli Eğitim Bakanlığı’na seslenen öğretmenler, 20 bin atamaya ek olarak 40 bin atama yapılması istedi.

Türkiye’nin dört bir yanından atanamayan öğretmenler, seslerini duyurmak için Ankara Ulus Meydanı’nda toplandı. Milli Eğitim Bakanlığı’na seslenen öğretmenler, 40 bin ek atama isteklerini dile getirdi. Sendikaların desteği ve İstanbul Valisi Vasip Şahin’in izniyle gerçekleştiren eylemler, sloganların yanı sıra şarkılarla, türkülerle coşkuyla kutlandı. “Okullar öğretmensiz, öğretmen işsiz” sloganları atan öğretmenler, en geç nisan ayında atamaların yapılmasını istedi.

Sendika taleplerini sıralamştı

Türk Eğitim Sendikası, her yıl yaklaşık 40 bin öğrencinin eğitim fakültesinden mezun olduğu gerekçesiyle atama sayısı yetersiz bulmuş, 20 bine ek 40 bin atama talebinde bulunmuştu. Sendika, “20 bin atamayı kabul etmiyoruz. Eğitimin şu anki atama ihtiyacı en az 100 bindir. Bu minvalde yapılması gereken Şubat ayında 20 bin atamaya ilave olarak 40 bin atama daha yapılmasıdır. 2020 yılı için hedefimiz 100 bin atamadır” taleplerini dile getirmişti. (ANKA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER