A3 Haber

Yunanistan’dan Erdoğan’a: Kabahatliden ders almak bir oksimorondur

Yunanistan’dan Erdoğan’a: Kabahatliden ders almak bir oksimorondur

Yunanistan’dan Erdoğan’a: Kabahatliden ders almak bir oksimorondur
Ocak 19
20:54 2020

Cumhurbakanı Erdoğan’ın, Libya zirvesi için Yunanistan’ın Berlin’e davet edilmediği gerekçesiyle rahatsız olduğunu dile getirmesinin ardından, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı açıklama yaptı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Konferansı için gideceği Berlin ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı’nda yaptığı basın açıklamasında, Libya milis kuvvetleri lideri General Hafter’in Yunanistan’ı ziyaretine ilişkin olarak, “Bizim için hiçbir kıymeti harbiyesi yok. Yunanistan Berlin’e davet edilmediği için rahatsızlık içinde. Miçotakis bu oyunu yanlış oynuyor” ifadelerini kullandı. Erdoğan’ın bu açıklamalarına Yunanistan’dan yanıt geldi.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Yunanistan için saçma ve kışkırtıcı ifadelerle politika yapmak değil, bölge genelinde güvenlik ve istikrarı sağlayacak adımları uygulamak endişe konusudur” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, “Doğru adımları uygulamak adına, bölgemizdeki önde gelen kabahatliden uluslararası hukuk konusunda ders almamız, en azından Yunanistan için bir oksimorondur” denildi.

Oksimoron ne demek?

Oksimoron, birbiriyle çelişen ya da tamamen zıt iki kavramın bir arada kullanılması ve bu şekilde oluşturulmuş ifade.Bazen anlamı kuvvetlendirmek için veya edebî sanat yapmak amacıyla kullanılır; bazen de halihazırda kullanılan bir kavramı eleştirmek veya alaya almak için kullanılır. Oksimoronlara sıklıkla sıfat tamlamalarında rastlanır. Bununla birlikte paradokslar gibi oksimoron barındıran cümleler de mevcuttur.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER