A3 Haber

Erdoğan’dan Gülen cemaatinin siyasi ayağı araştırılsın önergesine yanıt

Erdoğan’dan Gülen cemaatinin siyasi ayağı araştırılsın önergesine yanıt

Erdoğan’dan Gülen cemaatinin siyasi ayağı araştırılsın önergesine yanıt
Ocak 20
15:58 2020

Almanya dönüşü gazetecilerin soruları yanıtlayan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’nin Melis’e verdiği Fethullah Gülen cemaatinin siyasi ayağının araştırılması önergesini değerlendirirken, “AK Parti’de, MHP’de bu tür adamlar mı var? Hadi ispatla. Eğer ispatlayamıyorsan demek ki bunlar sende” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Konferansı için gittiği Almanya dönüşünde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Erdoğan, gündeme dair açıklamalarda bulunurken, CHP’nin Meclis’e verdiği Fethullah Gülen cemaatinin siyasi ayağı araştırılsın önergesi hakkında konuştu. Erdoğan,  “İddia sahibi kim? CHP… Sen iddia sahibi olduğuna göre bir defa bu iddianı ispatlamakla mükellefsin. İspatla bunu. Parlamentonun içinde veya herhangi siyasi partide, AK Parti’de, MHP’de bu tür adamlar mı var? Hadi ispatla. Eğer ispatlayamıyorsan demek ki bunlar sende… Ya CHP içinde var, ya İP’te var, ya HDP’de var. Çıkar o zaman sen bunları, ispat et” dedi.

“Hafter’in imza atmaması manidar”

Erdoğan, Berlin’deki Libya Konferansı’na ilişkin, “Biz bir güçlü devletsek, bir güçlü devlet olarak bizden birçok beklentiler var. Türkiye barışın anahtarıdır. Halife Hafter’in metinlere imza atmaması manidar. Olay, sözlü olarak katılımcıların şahitliği ile kalmış oldu. İnşallah neticesi hayırlı olur” diye konuştu.

Türkiye- Suriye görüşmesi

Erdoğan, MİT Başkanı Hakan Fidan’ın Suriye ile temaslarına değinirken, “İstihbarat noktasında Hakan Bey’in gerek Rusya tarafıyla gerek Suriye tarafıyla gerek İran tarafıyla, oralardaki muhatapları ile ilişkileri de şu ana kadar başarılı bir şekilde devam etmiştir. Şimdi İran’da yeni bir istihbaratçı göreve geldi. Onunla da henüz daha görüşmeye başladığını zannetmiyorum Hakan Bey’in ama bugünlerde onunla da ilişkilerini geliştirecektir” dedi.

Hafter’in Yunanistan’a davet edilmesi  

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’in Halife Hafter’i Yunanistan’a davet etmesiyle ilgili bir soruya yanıt veren Erdoğan, “Niye Miçotakis Hafter’i Yunanistan’a çağırdı? Sadece bizi tahrik etmek için çağırdı. Bir lider ‘Miçotakis sizinle tekrar arayı düzeltmek istiyor’ dedi. ‘Bir defa bu yanlışı düzeltsin, sonra bizim görüşmemiz kolaydır’ dedim” şeklinde konuştu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER