A3 Haber

Metalde grev tarihi belli oldu: Beklentilerimiz karşılanmazsa…

Metalde grev tarihi belli oldu: Beklentilerimiz karşılanmazsa…

Metalde grev tarihi belli oldu: Beklentilerimiz karşılanmazsa…
Ocak 20
08:40 2020

Metal patronlarının örgütü MESS ile yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden sonuç alamayan DİSK’e bağlı sendikalar dün Gebze’de buluştu. Birleşik Metal-İş Sendikası 5 Şubat’ta greve gideceklerini duyurdu.

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS), ile yapılan Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinden sonuç alamayan sendikalar eylemlerini geniş alanlara yaydı. Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), dün bünyesindeki sendikaları Gebze’deki mitingde buluşturdu.

DİSK’ten yapılan açıklamada, “İşveren Sendikası MESS, metal işçilerini taleplerini anlamamakta ısrar ediyor. MESS dayatmalarına karşı yürüyor. Geçinemiyoruz diyen metal işçileri Gebze’de buluştu. Metal İşçileri, MESS’in açlık ve sefalet ücretlerini asla kabul etmeyeceklerdir. Greve hazırız” mesajlarını verdi.

DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası 5 Şubat’ta işçilerin greve gideceğini duyurdu.

Türk Metal-Sen de Bursa’da miting yaptı

Öte yandan Bursa’da Türk Metal’in çağrısıyla toplanan işçiler, MESS’in yüzde 8 zam, 3 yıllık sözleşme ve esnek çalışma tekliflerini kabul etmeyeceklerini dile getirdi. Mitingte Haluk Levent de bir konser verdi.

Ne olmuştu?

Metal işkolundaki işçiler ile patronlar arasında uzun süredir toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sürüyordu. Sendikalar ile patron örgütü MESS arasındaki görüşmeler çıkmaza girdi. MESS, üç yıllık sözleşme, düşük zam, esnek çalışma ve güvencesizlik dayatırken; sendikalar ise bunları kabul etmedi. Bunun üzerine metal işkolundaki işçiler grev noktasına geldi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER