A3 Haber

Rabia Naz’ın annesine tutuklama kararı: Acılı aileye bir darbe daha…

Rabia Naz’ın annesine tutuklama kararı: Acılı aileye bir darbe daha…

Rabia Naz’ın annesine tutuklama kararı: Acılı aileye bir darbe daha…
Ocak 20
17:43 2020

Giresun’un Eynesil ilçesinde evinin önünde yaralı halde bulunduktan sonra hastanede yaşamını yitiren Rabia Naz Vatan’ın ailesi şimdi de icra takibiyle karşı karşıya kaldı.

12 Nisan 2018 tarihinde Giresun’un Eynesil ilçesindeki evlerinin önünde yaralı halde bulunduktan sonra kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın ailesinin acısına bir yenisi daha eklendi.

Olay sonrası kızının ölümünü araştıran baba Şaban Vatan’ın ticari anlaşmaları birer birer iptal edilirken, şimdi de ödenmeyen çek ve senetler yüzünden, anne Atika Vatan hakkında ödemenin yapılmaması durumunda tutuklama kararı çıkartıldı.

a3haber.com’dan Serdar Öztürk ile yaptığı söyleşide, “Benim bütün ticaret hayatımı bitirdiler. Üç ay ben hiçbir yerden iş alamadım. Neden yaptılar bunu bana? Kusura bakmasınlar. Bu saatten sonra benim kızımın adaletini sağlasınlar. Katilleri ortaya getirsinler ve siyasi tarafı oldukları siyasi kişinin de partisi kendisi cezasını versin…” diye konuşan baba Şaban Vatan’ın korktuğu başına geldi.

Rapor kararından sonra

8 Nisan 2018’de Görele Sulh Ceza Hakimliği tarafından Samsun Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nden akıl sağlığı yerinde olup olmadığına dair rapor alınması kararının ardından, ticari hayatının önemli ölçüde sekteye uğradığını söyleyen baba Şaban Vatan, “O karardan sonra almış olduğum işlerin tamamına yakını iptal edildi. Herkes (Acaba bu adam deli mi? Verdiğimiz işleri yapabilecek mi?) gibi kaygılarla anlaşmalarını iptal ettiler. Ayrıca siyasi baskıdan korkup işlerini iptal edenler de oldu. Zaman geçtikçe iş alamaz duruma geldim. Dükkanım eşimin üzerine kayıtlı. Aldığımız malzemelerin ödemeleri için verdiğimiz çek ve senetler de, iş yapamadığımız için karşılıksız çıkmaya başladı. Hem piyasa koşulları hem de iptal edilen işlerim yüzünden ödeme zorluğu çektim. Şimdi her gün icradan yazı gelmeye başladı. Borçları zamanında ödeyemezsem, işyerimin üzerine kayıtlı olduğu eşim için tutuklama ve hapis kararı almaya başladılar” diye konuştu.

Yaşadıkları nedeniyle ailece zor bir dönemden geçtiklerini de vurgulayan baba Şaban Vatan, avukatları aracılığı ile gittiği adliyede borçlarının yeniden yapılandırılması için yol aradıklarını belirterek, “Eğer başaramazsam eşim için hapis kararları birbiri ardına gelecek. Kızımızın acısı yetmezmiş gibi, bir de şimdi hapis tehdidi ile karşı karşıyayız” dedi.

Rabia Naz olayında iki kilit kelime: ÇANTA ve DOBLO

Sosyal medyadan gelen bilgi harekete geçirdi: ‘Aracı imha edeceklerdi…’

Rabia Naz’ın babasından İçişleri Bakanı Soylu’ya: Neden gereği yapılmadı?

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER