A3 Haber

Sahibinden iki milyon TL’ye satılık göl

Sahibinden iki milyon TL’ye satılık göl

Sahibinden iki milyon TL’ye satılık göl
Ocak 20
14:42 2020

İstanbul Başakşehir’de sahibinin iki milyon TL’ye satışa çıkardığı dört dönümlük alandaki göl, alıcısını bekliyor.

Başakşehir’de İçme suyu üretmek amacıyla 1991 yılında yapımına başlanan Sazlıdere Barajı çalışmaları sırasında, barajda kullanılmak üzere Kayabaşı Yolu üzerinde bulunan 12 dönümlük alandan kil toprak alındı. Toprak alınan yaklaşık 12 dönümlük alan, zamanla göle döndü. 29 yıldır yüzlerce kazın yüzdüğü, yaz aylarında amatör balıkçıların uğrak yeri olduğu göl, çevrede besicilik ve tarım ile uğraşan çiftçilerin de önemli hale geldi.

Başakşehir Kayabaşı Yolu üzerinde bulunan ve Şamlar Köyü’ne yakın olmasından dolayı halk arasında “Küçük Şamlar Gölü” olarak bilinen gölün resmi kayıtlarda üç hissedarı bulunuyor. Hissedarlardan biri, kendisine ait dört dönümlük alanı satışa çıkardı. Bir başka hissedar ise kendisine ait alanın bir kısmını dolgu yaparak, hurdacıya kiraya verdi.

Yargıya başvurdu mahkemeyi kazandı

Hissedarlardan Hüseyin Topuz, yargıya başvurdu. Başvuruyu değerlendiren mahkeme heyeti, İSKİ ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Topuz’a ait gölün 4 dönümlük alanının hafriyatla dolgu yapılarak teslim edilmesi kararını verdi. Ancak her iki kurum da gölün dolgu yapılmasına yanaşmadı. Bunun üzerine Topuz ailesi, yaklaşık 5 ay önce hissedarları oldukları 4 dönümlük alanı 2 Milyon TL’den satışa çıkardı.

“Suyun içinde olduğu için kimse almıyor”

Şamlar Mahallesi sakinlerinden Gülay Kurt,  “1984 yılından bu yana bu göl var. Ufak bir göletti. Eski Şamlar’a aşağıya baraj oldu. Oraya toprak aldılar. Ondan sonra yağmur suları, kar suları biriken sular böyle göl oldu. Gölün toprağı sağlam toprak. 30 yıldır burası var böyle. Balık tutan da var. Balıkları biz oraya attık. Sonra balıklar çoğaldı. Kazlar var, ördekler var. Hayvanlarımız gölden su içiyor. Mandalarımız göle giriyor. Su lazım olan su alıyor oradan, bahçesini sulamak için. Kendi hissesini satıyor ama suyun içinde olduğu için kimse almıyor” dedi. (DHA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER