A3 Haber

AKP’den erken seçim açıklaması

AKP’den erken seçim açıklaması

AKP’den erken seçim açıklaması
Ocak 21
13:08 2020

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Berlin’deki Libya Konferansı ile Libya Ulusal Ordusu Komutanı Halife Hafter’e “Dur bakalım, sen Libya’nın her tarafına hakim olamazsın” mesajı verildiğini söyledi. Kurtulmuş, “Türkiye’nin bugünkü siyasi şartları içerisinde hiçbir şekilde erken seçimi gerektirecek rasyonel bir sebep yoktur” dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, NTV’de Funda Görey’in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Kurtulmuş’un gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarından satır başları şöyle:

  • (Berlin zirvesi) Sayın Putin ile birlikte Libya konusunda farklı yerlerde duruyorduk. Putin, Hafter’i; biz meşru hükümeti destekliyorduk. Libya’da çözüm bulunması için bir adım atılması noktasında ortak noktaya gelindi. Hafter’e ‘dur bakalım sen Libya’nın her tarafına hakim olamazsın’ mesajı verildi. Hafter’e “dur” ve “merkezi hükümetle yakınlaş” mesajı verilmiştir. Somut bir sonuç alınamasa da önemli bir adımdır.
  • (Libya’ya asker gönderilmesi) Bu şartlara bağlı. Mühim olan TBMM’den bu kararın çıkmasıydı. Şu anda bizden beklenen oradaki askeri güçlere eğitim vermektir. Türkiye bir barış misyonu ile Libya’dadır. Türkiye dünyanın hiçbir ülkesine emperyalist amaçlarla gitmemiştir, vekalet savaşı vermemiştir, vermeyecektir. FETÖ’nün, DEAŞ’ın arkasındaki siyasi strateji kimin aklıdır? Önce buna cevap versinler, vekalet savaşları üzerinden Türkiye’ye laf söylemeye kalkmasınlar.
  • (İdlib) Artık siyasi mesele olmanın önüne geçmiştir, insani trajedidir. Rejimin katliamlarına seyirci kalınamaz. Rusya, rejim üzerinde baskı kurarsa bu katliamları durdurabilecek güce sahip olduğunu düşünüyoruz. Bu insani bir şeydir. Ruslar insani trajediyi önlemeye gayret sarf etmeli.
  • (Fethullah Gülen cemaatinin siyasi ayağı) Bu devlet, millet düşmanı FETÖ 1970’li yılların ortalarından itibaren devlete sızmaya başlamış. Her yere girmişler. Muhakkak siyasetin içerisinde de var oldular. Cumhurbaşkanımız, 7 Şubat 2013 MİT krizi ile birlikte paralel devlet olarak tanımlayarak siyasal kararlılığı ortaya koydu. Hiçbir kimsenin siyasetçi diye muaf olması düşünülemez. Yoğun mücadele var. Nerede kim varsa ortaya çıkarılacaktır. Bu mesele Meclis Araştırma Komisyonu’nun görevi değil, Cumhuriyet Başsavcılıkları’nın görevidir. Türkiye FETÖ’ye karşı bir mücadele veriyor.
  • (Erken seçim) Meselemiz Türkiye’yi 2023’e daha güçlü götürebilmektir. Türkiye’nin bugünkü siyasi şartları içerisinde hiçbir şekilde erken seçimi gerektirecek rasyonel bir sebep yoktur.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER