A3 Haber

‘Bankaların genel müdür odalarına baskın’ iddiası

‘Bankaların genel müdür odalarına baskın’ iddiası

‘Bankaların genel müdür odalarına baskın’ iddiası
Ocak 22
16:06 2020

Rekabet Kurumu’nun 20 bankaya yönelik soruşturması nedeniyle bazı banka CEO ve genel müdür yardımcılarının odalarına baskın düzenlendiği ve bilgisayarlarında incelemeler yapıldığı iddia edildi.

Geçen hafta Cuma gecesi ekonomi dünyasına bomba gibi düşen 20 bankaya soruşturma haberi ile ilgili detaylar belli olmaya başladı.

İddialara göre, Rekabet Kurumu denetçileri Cuma akşamı 18.00 surlarında bazı banka CEO ve GMY’lerinin odalarına girildiği çanta ve bilgisayarlarında incelemeler yapıldı.

Ekonomist Ugur Gürses tarafından bir radyo programında gündeme getirilen iddiaya göre, söz konusu CEO’ların bilgisayarlarında döviz, swap ve takas kelimelerinde aramalar yapıldı.

Paramedya’da yer alan iddiaya göre iki farklı üst düzey bankacı bu iddiayı doğrulamadı ama yalanlamadı da… Sadece konuşmak istemediklerini bildirdiler.

Öte yandan Rekabet Kurumu denetçilerinin böyle bir yetkilerinin olduğu öğrenildi. Bir banka yöneticisi 6 yıl önce de böyle bir soruşturma nedeniyle çanta ve bilgisayarların incelemeye alındığını doğruladı

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER