A3 Haber

Manisa sallanıyor: 5,4 büyüklüğünde deprem çevre illerden de hissedildi

Manisa sallanıyor: 5,4 büyüklüğünde deprem çevre illerden de hissedildi

Manisa sallanıyor:  5,4 büyüklüğünde deprem çevre illerden de hissedildi
Ocak 22
22:29 2020

Manisa Akhisar’da 5,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem birçok kentte de hissedildi.

AFAD, 22:22’de meydana gelen depremin merkez üssünün Manisa’nın Akhisar İlçesi, şiddetinin de 5,4 büyüklüğünde olduğunu açıkladı.

Kandilli Rasathanesi de Manisa’da iki deprem meydana geldiğini ilkinin şiddetinin 5,6 ikincisinin ise 4.4 olduğunu açıkladı.

Öte yandan Kandilli’de yer alan bilgiye göre depremin merkez üssü Manisa Musalar.

Manisa’nın Kırkağaç’ta 4,1 büyüklüğünde artçı

Bu depremden 3 dakika sonra Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde 4,1 büyüklüğünde bir artçı sarsıntı yaşandı. NTV canlı yayınına bağlanan Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutulu, “Şehir merkezinde henüz hasar tespiti gelmedi. Deprem Musalar köyünde oldu, oraya ulaşmaya çalışıyoruz” dedi.

Manisa Valisi Deniz: Birkaç evin yıkıldığı bilgisi var

Manisa Valisi Ahmet Deniz, Çeltikçi Mahallesi’nde birkaç evin yıkıldığı bilgisinin olduğunu ancak yaralı olmadığını açıkladı. Deniz, deprem sonrası AFAD koordinasyonunda tüm ekiplerin sahada inceleme yürüttüğünü belirtti.

Vali Deniz, “Şu ana kadar alınan bilgiye göre Çeltikçi Mahallesi’nde birkaç evin yıkıldığı bilgisi var, yaralı yok. Araştırma devam ediyor” dedi.

Depremin merkez üssü Musalar Mahallesi’nin Muhtarı Nurettin Yıldız ise “Şu anda köyde her şey normal. Ama bir hayvan damının duvarı yıkılmış. Bir daha kontrol edeceğiz. Benim odanın birisinin duvarları çatlamış” diye konuştu.

İçişleri Bakanlığı: An itibariyle Can kaybı yok

İçişleri Bakanlığı’nın Twitter hesabından yapılan açıklamada, “An itibariyle can kaybı ve yaralanma söz konusu değildir” denildi.

İstanbul Valiliği: Herhangi bir olumsuzluk bildirilmemiştir

İstanbul Valiliği, Akhisar merkezli 5.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini ifade ederek şunları kaydetti:

“Deprem İstanbul’da da hissedilmiştir. Deprem kaynaklı herhangi bir olumsuzluk bildirilmemiştir. İstanbulumuza ve tüm illerimize geçmiş olsun.”

1 saat içerisinde 13 deprem

Merkez üssü Manisa’nın Akhisar ilçesindeki 5.4 büyüklüğündeki depremin meydana geldiği 22.22’den sonraki bir saatte 13 artçı sarsıntı kaydedildi.

Kandilli Rasathanesi internet sitesinden yapılan derlemeye göre, Akhisar ilçesinde saat 22.22’de meydana gelen 5.4 büyüklüğündeki depremin ardından büyüklükleri 3 ve üzerinde olan 7 deprem olmak üzere toplam 13 artçı deprem yaşandı.

Bölgede 23.14’de meydana gelen en son artçı depremin büyüklüğü ise 3.4 olarak kaydedidi.

 

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER