A3 Haber

Jülide Kural, okuma tiyatrosu üzerine çıkan tartışmayı yorumladı: Güzel oldu!

Jülide Kural, okuma tiyatrosu üzerine çıkan tartışmayı yorumladı: Güzel oldu!

Jülide Kural, okuma tiyatrosu üzerine çıkan tartışmayı yorumladı: Güzel oldu!
Ocak 22
13:50 2020

Jülide Kural, “Barış içinde, eşitlik içinde yaşamak gibi bir ana hedefimiz varsa bunu demokrasiyle temellendirmemiz lazım. Devran ile birlikte küçük bir parçasını tetiklemiş olabiliriz” dedi.

HDP’nin önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın ‘Devran’ kitabını sahneye taşıdıktan sonra hedef gösterilen ve yandaş medyada lince uğrayan sanatçı Jülide Kural, “Daha özgür, barış içinde, gerçekten eşitlik içinde yaşamak gibi bir ana hedefimiz varsa bunu öncelikle demokrasiyle temellendirmemiz lazım. Devran ile birlikte küçük bir parçasını biz tetiklemiş olabiliriz. O nedenle güzel oldu bu” diye konuştu.

Mezopotamya Ajansı’ndan Erdoğan Alaymut’a konuşan ünlü oyuncu Jülide Kural,
Ben ülkemizdeki meseleleri kendine dert edinen bir oyuncuyum ve böyle olduğu içinde yaptığım şeylerde bunun her zaman izlerini görebilirsiniz. Ben hayata karşı duyarlı olan bütün meselelere kafa yormaya çalışan ve bunu anlatırken de kendi mesleğimle yapmaya çalışan biriyim” dedi.

Okuma tiyatrosu ve yankılarını değerlendiren Kural, şöyle konuştu: “Benim ismimin Selahattin Demirtaş’la yan yana gelmesi de bu farklı bileşenleri bir araya getirmede önemli bir etken oldu. Bir de insanların da buna ihtiyacı var. Yani gerçekten bu ülkenin demokrasiye, konuşmaya, tartışmaya, anlamaya, anlaşmaya ihtiyacı var. Kavga etmek, hiç durmaksızın birbirimizi suçlamak yerine birbirimizi anlayarak bir demokrasi cephesi oluşturmaya ihtiyacımız var. Çünkü biz daha özgür, barış içinde, gerçekten eşitlik içinde yaşamak gibi bir ana hedefimiz varsa bunu öncelikle demokrasiyle temellendirmemiz lazım. Devran ile birlikte küçük bir parçasını biz tetiklemiş olabiliriz. O nedenle güzel oldu bu.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER