A3 Haber

MEB’den tartışma yaratan çizimler hakkında açıklama

MEB’den tartışma yaratan çizimler hakkında açıklama

MEB’den tartışma yaratan çizimler hakkında açıklama
Ocak 23
22:30 2020

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), rehber öğretmenlere eğitim için dağıtılan ve çocuklara kötü davranan kadınların başı açıkken, şefkat gösteren kadınlar başörtülü olarak gösterildiği çizimler yer aldığı gerekçesiyle tepki çeken kitapla ilgili açıklama yaptı.

MEB, çocuklara kötü davranan kadınların başı açık, iyi davrananların başörtülü olarak tasvir ediliği kitapla ilgili açıklama yaptı. “150’nin üzerindeki görsel içerisinden yalnızca 4 görsel bir araya getirilerek maksatlı bir algı oluşturulmak istendi” denilen açıklamada, “İddia edildiği gibi bir algının oluşup oluşmadığının araştırılması için” inceleme başlatıldığı aktarıldı.

Kitabın eğitimler için 2017 yılında hazırlanan “Psikososyal Önleyici Destek Programı” kitabı olduğu belirten açıklamada, “Söz konusu haberde, kitapta yer alan 150’nin üzerindeki görsel içerisinden yalnızca 4 görsel bir araya getirilerek bütünü yansıtmayan maksatlı bir algı oluşturulmak istendiği görülmektedir” ifadelerine yer verildi.

Kitapla ilgili inceleme başlatıldığı aktarılan açıklamada, “Hazırlanan kitap içeriğinde söz konusu haberde iddia edildiği gibi bir algının oluşup oluşmadığının araştırılması için ön değerlendirme ve inceleme çalışmaları başlatılmıştır” açıklamalarında bulunuldu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER