A3 Haber

TCDD’den YHT açıklaması: Zam yapmadık, indirimleri kaldırdık!

TCDD’den YHT açıklaması: Zam yapmadık, indirimleri kaldırdık!

TCDD’den YHT açıklaması: Zam yapmadık, indirimleri kaldırdık!
Ocak 23
15:12 2020

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nın (TCDD), Yüksek Hızlı Tren’de (YHT) 30 günlük abonman bilet ücretlerinin 480 liradan 687 liraya çıkmasını, “Zam yapmadık, indirimleri kaldırdık” diye açıkladı.

A3 Haber Merkezi- Eskişehir-Ankara hattında özellikle çalışanların ve öğrencilerin tercih ettiği 30 günlük abonman biletinin 480 liradan bin 687 liraya çıkması büyük tepki topladı.

TCDD YHT Eskişehir-Ankara hatlarındaki abonman bilet ücretlerine yapılan zammı yalanladı. TCCD’den yapılan açıklamada, YHT’lerin bilet ücretlerinde herhangi bir değişiklik yapılmadığı savunularak, YHT’lerin business ve ekonomi bölümü yolculuklarda kullanılan abonman kartlarına ait indirim oranlarında değişiklik yapıldığı iddia edildi.

YHT’lerde geçerli iki çeşit abonman paketi bulunduğu bildirilen açıklamada, şöyle denildi: “Sahiplerine belirlenen 2 istasyon arasında 60 gün süreyle 15-20 ve 30 biniş hakkı sağlayan biniş bazlı abonman paketleri business için yüzde 5, yüzde 10 ve yüzde 15, ekonomi için ise yüzde 15, yüzde 20 ve yüzde 25 arası indirim uygulanmaya başlandı. Ankara-Eskişehir arasında ekonomi sınıfı 30 binişlik abonman kartı sahibi yolcumuzun seyahati 28.1 lira olarak ücretlendirilirken, tam biletle seyahat eden yolcumuz 37.5 lira ödemektedir.

Açıklamada, YHT’lerin işlediği tüm parkurlarda geçerli ve business bölümünde yüzde 25 indirim sağlayan yeni aylık abonman paketlerinin uygulanmaya başlandığı, Ankara-Eskişehir arasında business ücreti 54.5 lira iken aylık abonman sahibi yolcunun bir seyahatinde ödeyeceği ücretin 41 lira olduğu belirtildi. Ayrıca, YHT’lerde business ve ekonomide gidiş-dönüş bileti alan yolculara yüzde 15 indirim uygulanmaya devam edildiği ifade edildi.

“Hiçbir şey olmasa bile kesinlikle bir şeyler olmuş”

Açıklama üzerine CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Twitter’dan yaptığı açıklamada TCDD’nin ifadelerine tepki gösterdi. Çakırözer, “TCDD zam yok diyor ama ‘hiçbir şey olmasa bile kesinlikle bir şeyler olmuş’! Eskişehir-Ankara 624 liralık aylık tam abonman 1687 lira oldu. Ankara-Konya Ankara-Eskişehir abonmanı %170, Ankara-Polatlı %200 zamlandı. Gençlerin abonmanı ise yüzde 98 artmış!” paylaşımında bulundu.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER