A3 Haber

Araştırmaya göre Türkiye’nin en büyük sorunu ekonomi

Araştırmaya göre Türkiye’nin en büyük sorunu ekonomi

Araştırmaya göre Türkiye’nin en büyük sorunu ekonomi
Ocak 24
16:52 2020

Ipsos araştırma şirketinin düzenlendiği bir anket, geçen yıl Türkiye’de halkın en büyük sorun olarak açık farkla ekonomik sıkıntıları gördüğünü ortaya koydu.

Ipsos’un yayımladığı ‘Türkiye Barometresi Yeni Yıl Raporu’nda, kamuoyunun 2019 değerlendirmeleri ve 2020 beklentilerine dair sonuçları açıkladı.

Euronews’un haberinde aktarılan ankete göre, “Türkiye’nin en önemli sorunu ekonomi” diyenlerin oranı yüzde 58 iken ‘terör’ diyenler yüzde 18, ‘eğitim’ diyenler yüzde dokuz, ‘Kürt sorunu’ diyenler ise yüzde iki olarak belirlendi.

“Ekonominin iyiye gideceği düşünülmüyor”

Ipsos’un Türkiye tepe yöneticisi Sidar Gedik, yaptığı açıklamada, halkın gerek ülke ekonomisi, gerek kendi ekonomik durumunun daha iyiye gideceğini düşünmediğini söyledi.

Gedik, “Özellikle kişisel ekonomik durum söz konusu olduğunda daha iyiye gidecek diyenlerin oranı yüzde 12’den yüzde 8’e gerilerken, daha kötüye gidecek diyenlerin oranı yüzde 31’den 33’e yükselmiş durumda. İşsizliğin artacağını düşünenlerin oranı ise son 2 yılda yüzde 41 iken şimdi yüzde 54. Genel olarak bir kötümserlik hakim” diye konuştu.

Araştırmaya göre 2018 ikinci yarısından beri ülkenin şu anki durumundan memnun olanların oranı yüzde 30 civarında seyrederken 2019 yılının sonu itibarı ile yüzde 24’e gerilemiş durumda.

2020’ye girerken Türkiye ekonomisinin daha iyiye veya kötüye gideceğine dair beklentiler düşerken, ekonominin gidişatının aynı kalacağına dair beklentilerin yükseldiği görüldü. Özellikle kişisel ekonomik durum söz konusu olduğunda daha iyiye gidecek diyenlerin oranı yüzde 12’den yüzde 8’e gerilerken, daha kötüye gidecek diyenlerin oranı yüzde 31’den yüzde 33’e yükselmiş durumda.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER