A3 Haber

Elazığ’da 6.5 büyüklüğünde deprem

Elazığ’da 6.5 büyüklüğünde deprem

Elazığ’da 6.5 büyüklüğünde deprem
Ocak 24
21:06 2020

Kandilli Rasathanesi verilerine göre Elazığ’da 6.5 büyüklüğünde deprem oldu. Tüm bölgeden hissedildiği yönünde bilgiler geliyor.

Kandilli Rasathanesi, depremin merkez üssünün Elazığ’ın Sivrice ilçesi olduğunu, 10 kilometre derinlikte gerçekleştiğini bildirdi. AFAD’ın yaptığı açıklamaya göre, 14 kişi yaşamını yitirirken bazı ilçelerde yaralılar olduğu bildirildi.

NTV yayınında konuşan AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, “Ekiplerimiz bir yıkım var mı, enkaz altında olan var mı, incelemelere başladı. Yakından takip ediyoruz” dedi.

Elazığ’daki 6.5 büyüklüğündeki deprem Türkiye’nin birçok şehrinde ve Kuzey Irak’ta da hissedildi.

Art arda depremler

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi’ne göre 21:08’de merkez üssü Elazığ Sivrice ilçesi olan 5.4 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

Avrupa Akdeniz Sismoloji Merkezi: 120 milyon kişi tarafından hissedilmiş olabilir

Avrupa Akdeniz Sismoloji Merkezi’nin yayınladığı haritada, depremden etkilendiği bildirilen bölgeler görselleştirildi.

​Merkezin açıklamasına göre, depremin 120 milyon kişi tarafından hissedilmiş olabileceği tahmin ediliyor.

Elazığ Belediye Başkanı Şerifoğulları: Korkulacak bir durum yok

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “Şu ana kadar korkulacak bir durum yok” açıklamasında bulundu.

‘Maden ilçesinde çöken binada 6-7 kişi enkaz altında’

​NTV yayınında konuşan Elazığ İl Genel Meclisi Üyesi Cuma Telçeken, “Maden ilçesinde çöken binada 6-7 kişi halen enkaz altında” dedi.

Sivrice Kültür Mahallesi muhtarı Hayrettin Uğurlu ise “Maddi hasar çok büyük. Şimdiye dek bize bildirilen 5 can kaybımız var” açıklaması yaptı.

Elazığ’da depremde hasar gören binalardan birinde gerçekleşen doğalgaz patlaması sonucu yangın çıktığı bildirildi.

AFAD: 14 kişi yaşamını yitirdi

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Elazığ’ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklama yaptı.

AFAD tarafından yapılan açıklamada “İlk belirlemelere göre, Elazığ’da 8 kişi hayatını kaybetmiş, 12 kişi yaralanmıştır. Malatya’da ise 6 kişi hayatını kaybetmiş, 45 kişi yaralanmıştır” ifadelerine yer verildi.

Meteoroloji’den deprem bölgesinde don riskine karşı uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, deprem sonrası, vatandaşları bu gece aşırı soğuk ve don riskine karşı tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Deprem bölgesi ve yakın çevresinde bu gece havanın az bulutlu ve açık geçeceği, bu nedenle gece sıcaklıklarının yer yer eksi 7 ila eksi 12 derece civarına düşeceği tahmin edildiğinden vatandaşlarımızın aşırı soğuk ve don riskine karşı tedbirli olmaları önem arz etmektedir” ifadelerine yer verildi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER