A3 Haber

İktidarın basına karşı savaşı: Muhalif gazetecilerin basın kartı iptal edildi

İktidarın basına karşı savaşı: Muhalif gazetecilerin basın kartı iptal edildi

İktidarın basına karşı savaşı: Muhalif gazetecilerin basın kartı iptal edildi
Ocak 24
18:23 2020

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, aylardır devam eden ‘değişiklik çalışması sürüyor’ açıklaması ardından BirGün’deki bazı çalışanların, yazar ve yöneticilerin basın kartlarını iptal etti.

Basın Kartları Komisyonu’nun, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığına bağlanmasından sonra uzun zamandır yenileme başvurusu yapmış olan gazetecilere “bekleniyor” denilen ve uzun tutulan ‘değişiklik çalışması’ sürecinin sonunda BirGün ve Evrensel’in sarı basın kartları iptal edildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, BirGün çalışanlarının basın kartlarını iptal etti.

Saray’a bağlandı, çile başladı

Başkanlık sistemine geçişle Basın Kartları Komisyonu’nun Cumhurbaşkanlığı’na bağlanması ardından muhalif gazetecilerin ‘basın kartları’ birer birer iptal ediliyor.

Aylardır devam eden ‘basın kartı değişiklik çalışması’ boyunca sürecin neden bu kadar uzadığına dair İletişim Başkanlığı’ndan BirGün gazetesine hiçbir bilgilendirme yapılmadığı belirtildi. Bu uzun süreç sonunda ise bazı BirGün çalışanları, yazar ve yöneticilerinin basın kartları iptal edildi. Söz konusu iptal hakkında herhangi bir resmi bildirim yapılmadı.

Daha önce Başbakanlık bünyesindeki Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM), ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ adı verilen başkanlık sistemine geçişle beraber Cumhurbaşkanlığı’na bağlanmış ve ‘İletişim Başkanlığı’ adını almıştı. BYEGM’e bağlı Basın Kartları Komisyonu da böylece Cumhurbaşkanlığı denetimine girmişti.

Söz konusu düzenleme ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, bütün basın kartlarını yenilemek için çalışma başlattı. Ancak bu ‘yenileme’ süreci, muhalif gazetecilerin basın kartlarının iptal edildiği bir hal aldı.

Cumhuriyet gazetesinin basın kartı iptal edilen çalışanları bulunduğu da gelen bilgiler arasında ancak gazeteden henüz konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER