A3 Haber

Manisa depreminin bilançosu açıklandı: 249 binada ağır hasar

Manisa depreminin bilançosu açıklandı: 249 binada ağır hasar

Manisa depreminin bilançosu açıklandı: 249 binada ağır hasar
Ocak 24
18:43 2020

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Manisa Akhisar’daki depremde hasar gören bina sayısını açıkladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Manisa depreminde 249 binada ağır hasar oluştuğunu belirtti.

Kurum’un açıklamalarının satır başları:

*Acil ihtiyaçları gidermek akabinde hasar tespitlerini yapmak üzere Bakanlığımızın ilgili birimleri sahaya geldi. 2 bin 500 binayı inceledik.

*Yapmış olduğumuz çalışmalarda Akhisar ve Kırkağaç’ta ağır hasarlı 249 binamızın olduğu, az hasarlı 360 adet binanın olduğu. Kamu yapılarından okullarımız tamamı incelendi.

*Bir okulumuz az hasarlı tespit edildi. 5 mahallede bir camimizin ağır hasarlı, bir caminin de minaresinin ağır hasarlı olduğu tespitlerini yaptık. Ağır hasarlı binalara girilmemesi noktasında vatandaşlarımıza gerekli uyarıları ve tebligatları yaptık. Yarından itibaren de ağır hasarlı binalarımızın yıkımlarını gerçekleştireceğiz.

*Bu binalarda yaşayan vatandaşlarımızı valilikler ve kaymakamlıklarımızın eliyle güvenli şekilde misafirhane ve otellerimizde misafir edeceğiz.

*Acil olarak ilk etapta 10 bin lira ve toplamda AFAD’ımızın da göndereceği bedellerle 21 bin 500 TL acil yardım ödeneği, hafif binalarımız için toplamda 6 bin 500 TL ödenek göndereceğiz. Pazartesi günü itibarıyla vatandaşlarımızın kaymakamlığa bildireceği hesaplara valilik kanalıyla bedelleri yatırılacak.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER