A3 Haber

Erdoğan: Fırsatçılara kapı aralamayalım, yok para toplamaydı, şuydu buydu

Erdoğan: Fırsatçılara kapı aralamayalım, yok para toplamaydı, şuydu buydu

Erdoğan: Fırsatçılara kapı aralamayalım, yok para toplamaydı, şuydu buydu
Ocak 25
17:58 2020

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesinde incelemelerde bulundu. Erdoğan, “Bazıları fırsat kollamaya kalkar, bu fırsatlara bizler asla kapı aralamayalım. Yok para toplamaydı, şuydu, buydu. Devletimizin bu noktada herhangi bir ihtiyacı yok” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, merkez üssü Sivrice ilçesi olan 6.8 büyüklüğündeki depremde 18 kişinin hayatını kaybettiği Elazığ’a geldi. Yanında bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Sürsürü ve Mustafa Paşa Mahallelerinde yıkılan binalarda sürdürülen arama-kurtarma çalışmalarını yerinde inceledi. Yetkililerden bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bu tür zamanlarda biliyorsunuz bazları fırsat kollamaya kalkar, bu fırsatlara bizler asla kapı aralamayalım. Yok para toplamaydı, şuydu, buydu. Devletimizin bu noktada herhangi bir ihtiyacı yok. Birileri illa bir yardım yapacaksa bunun kurumu bellidir. Açıklamayı yaptık. AFAD ile yapılır, Kızılay ile yapılır. Burada toplanarak, dağıtılması gereken yerlere dağıtılır. Bu fırsat kollayıcılarına da fırsat vermeyelim. Adımlarımızı buna göre atalım” dedi.

Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın, depremin hemen ardından Twitter hesabı üzerinden yurttaşlardan para talep etmesi tepkilere neden olmuştu. Erdoğan yaptığı açıklama ile bir anlamda Kınık’a destek verdi.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER