A3 Haber

İmamoğlu, deprem bölgesinde incelemelerde bulundu, vatandaşla görüştü

İmamoğlu, deprem bölgesinde incelemelerde bulundu, vatandaşla görüştü

İmamoğlu, deprem bölgesinde incelemelerde bulundu, vatandaşla görüştü
Ocak 25
19:14 2020

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte Elazığ’da Sürsürü Mahallesi’nde bulunan ve depremin etkisiyle yıkılan Dilek Sitesi’nin enkazındaki arama-kurtarma çalışmalarını inceleyerek, vatandaşlarla görüştü.

A3 Haber Merkezi- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte Elazığ’da a geldi.

“Binaları yapan müteahhitler tutuklansın”

İmamoğlu, Sürsürü Mahallesi’nde bulunan ve depremin etkisiyle yıkılan Dilek Sitesi’nin enkazındaki arama-kurtarma çalışmalarını inceleyerek, vatandaşlarla görüştü, bilgi aldı.

İmamoğlu, “Gerçeklerle yüzleşmeliyiz. Hızlıca yol almalıyız, tedbirler almalıyız şehirlerimizin başka hiçbir önceliği yok” diye konuştu. Bir depremzede ise İmamoğlu’na bu binaları yapan müteahhitlerin tutuklanması gerektiğini söyledi.

İBB arama kurtarma ekipleri Elazığ’da

Öte yandan İmamoğlu’nun talimatı üzerine 30 arama kurtarma ekibi dün gece Sivrice’ye gelmişti. İBB arama kurtarma ve yardım ekibinde, 10 itfaiye arama kurtarma aracı, bir su tankı, bir soğuk gıda kamyonu, iki açık kasa kamyonu, 66 itfaiye personeli, sekiz aşçı, sekiz şoför ve iki yardımcı personel görev yapıyor.

Ayrıca her öğün üç bin kişiye yemek çıkarabilecek ve en az bir hafta Elazığ’da kalacak olan yemek TIR’ı da yollanmıştı. Bir tünel aracı da uçakla Elazığ’a gönderilmişti.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER