A3 Haber

Elazığ’da vatandaşların bazıları sokakta, bazıları kapalı alanda

Elazığ’da vatandaşların bazıları sokakta, bazıları kapalı alanda

Elazığ’da vatandaşların bazıları sokakta, bazıları kapalı alanda
Ocak 26
08:56 2020

Elazığ’da Sivrice merkezli 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından artçı sarsıntıların sürdüğü kentte evlerine giremeyen vatandaşlar geceyi belirlenen toplanma alanlarında geçirdi. Kapalı alanlara girmek istemeyen vatandaşlar da kent meydanında ateş yakarak ısınmaya çalıştı.

Elazığ’da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremden etkilenen vatandaşlar geceyi, depremzedeler için tahsis edilen spor salonu ve öğretmen evinde geçirdi. Deprem sonrası ‘hasarlı evlere girmeyin’ uyarısı yapılan Elazığ’da, vatandaşlar için çeşitli toplanma alanları oluşturuldu. Yakup Kılıç Spor Salonu ve Elazığ Öğretmenevi’nin kapıları depremzedelerin konaklaması için açıldı.

Sokakta bekleyenler ateş yakarak ısındı

Toplanma alanlarına gitmeyen vatandaşlar ise geceyi şehir meydanlarında geçirdi. Soğuk havaya karşı ateş yakıp, çay içerek ısınmaya çalıştılar. Deprem nedeniyle evine giremeyen ve komşularıyla birlikte Ahmet Aytar Meydanı’nda bekleyen Sultan Doğan, “Eve giremiyoruz, sabaha kadar dışarıdayız. Evimde hasar yok. Endişe duyuyorum. Biraz daha dışarıda bekleyip, kapalı bir alana geçeceğiz” diye konuştu.

DEPREMIN VURUDUGU ELAZIG’DA VATANDASLAR, EVLERINE GIRMEKTEN KORKTUKLARI ICIN SOKAKTA ATES YAKARAK VE BELIRLENEN KAPALI ALANLARDA GECEYI GECIRDI. (FOTOGRAF: UGUR CAN / ELAZIG DHA)

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER