A3 Haber

Erdoğan: Libya’da askeri çözümlerle sonuç alınamayacağını vurguluyoruz

Erdoğan: Libya’da askeri çözümlerle sonuç alınamayacağını vurguluyoruz

Erdoğan: Libya’da askeri çözümlerle sonuç alınamayacağını vurguluyoruz
Ocak 26
18:07 2020

AKP’li  Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cezayir Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun ile bir araya geldi. Cezayir’de konuşan Erdoğan, “Libya’da askeri çözümlerle sonuç alınamayacağını başından beri vurguluyoruz. Akan kanın durması için mücadeleyi sürdüreceğiz” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun ile Cezayir’de bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki basına kapalı baş başa görüşmenin arından heyetler arası görüşmelerde bulunuldu.

Ortak basın toplantısı öncesi Erdoğan ile Tebbun, iki ülke arasında Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Kurulması Hakkında Anlaşma’yı imzaladı.

“Libya’da mücadeleyi sürdüreceğiz”

Basın toplantısında kounşan Erdoğan, “Libya’da askeri çözümlerle sonuç alınamayacağını başından beri vurguluyoruz. Libya’da akan kanın durması için mücadeleyi sürdüreceğiz. Libya’nın terör örgütlerinin ve savaş baronlarının oyun sahası haline gelmesine izin verilmemeli. Uluslararası toplum Suriye’den sonra Libya’da da iyi bir sınav verememiştir. Türkiye olarak elimizdeki tüm imkanlarla Libyalı kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.

“Libya’da beraber hareket  edeceğiz”

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun , Türkiye ve Cezayir’in Libya’da beraber hareket edeceğini belirtti. Tebbun, “Libya’da beraber hareket etmek için anlaştık” diye konuştu.

Türkiye Libya tezkeresini kabul etmişti

Türkiye, Libya’ya asker göndermek için tezkere kararı almış ve TBMM’de kabul edilmişt. CHP, HDP, İYİ Parti ve Saadet Partisi milletvekilerinin hayır oyuna rağmen AKP ve MHP’li vekillerin oylarıyla tezkere meclisten geçti. Yapılan oylamaya 509 milletvekili katıldı. Tezkere 184’e karşı 325 oyla kabul edildi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER