A3 Haber

AKP’nin dokunulmaz ismi: Kamu zararı soruşturmasında bulunup ifadesi alınamıyor!

AKP’nin dokunulmaz ismi: Kamu zararı soruşturmasında bulunup ifadesi alınamıyor!

AKP’nin dokunulmaz ismi: Kamu zararı soruşturmasında bulunup ifadesi alınamıyor!
Ocak 27
11:07 2020

AKP’nin 2004, 2009 ve 2014 yıllarından İstanbul Bahçelievler Belediye Başkanı olarak seçilen Osman Develioğlu yönetiminde iki dönem meclis üyeliği, bir dönem de başkan yardımcılığı yapan Yasin Yıldız’ı devlet bulamıyor.

AKP Bakırköy ilçe gençlik kollarında yönetim kurulu üyeliliği, başkan yardımcılığı ve gençlik kolları başkanlığı da yapan Yasin Yıldız, 2009 ve 2014 yıllarında Bahçelievler ve büyükşehir belediye meclis üyelisi olarak seçildi.

Dönemin belediye başkanı Osman Develioğlu’na en yakın isimlerden biri olarak bilinen Yasin Yıldız, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinin hemen ardından 16 Ağustos 2014 tarihinde Bahçelievler Belediye Başkan Yardımcısı olarak atandı.

Erdoğan listeye almadı

Üç dönem belediye başkanı olarak görev yaptıktan sonra AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından üç dönem kuralı gereği yeniden aday gösterilmeyen Osman Develioğlu’na en yakın isimlerden olan Yasin Yıldız da, meclis üyesi adayı olarak gösterilmedi.

Yeni belediye başkanının da AKP’den seçilmesinden sonra Sayıştay denetçileri Bahçelievler Belediyesi’nde rutin denetimlerini gerçekleştirdiler.

Yaptıkları incelemelerde belediyedeki bazı uygulamalar için memurlar ve yetkililer ile görüşen Sayıştay denetçileri bir isme ise ulaşamadı.

O isim 2014-2019 tarihleri arasında Bahçelievler Belediyesi’nde başkan yardımcısı olarak görev yapan Yasin Yıldız idi.

Yıldız’a ulaşmak için çeşitli yollar deneyen uzmanlar, son çareyi Resmi Gazete’ye ilan vermekte buldu.

Sayıştay Başkanlığı tarafından Resmî Gazete’ de yayınlanan ilanda şunlar belirtildi:

“Adları aşağıda yazılı kamu İdarelerinin hizalarında belirtilen yıla ilişkin hesap ve
işlemlerinin denetimi sırasında, denetçiler tarafından tespit edilen kamu zararına yol açan hususlar hakkında, 6085 sayılı Sayıştay Kanununun 48 inci maddesi gereğince yazılı savunmalarının alınması maksadıyla aranılan ve dairelerince gösterilen adreslerde bulunamayan ad ve soyadları ile memuriyet unvanı ve görevleri gösterilen sorumluların, konu ile ilgili sorgularını almak veya kendilerine tebligatın yapılabileceği açık adreslerini bildirmek üzere, ilan tarihinden itibaren 15 gün içinde bizzat veya yazı ile Başkanlığımıza başvurmaları gerektiği; aksi takdirde işbu ilanın tebligat yerine geçeceği ilan olunur.”

Sosyal medyada hep var

Sayıştay tarafından onca yol denenmesine rağmen bulunamayan bir dönemin Bahçelievler Belediyesi’nin başkan yardımcısı Yasin Yıldız, sosyal medyada ise hayli aktif.

Özellikle AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı öven paylaşımları dikkat çeken Yıldız’ın en dikkat çeken paylaşımlarından biri de Mustafa Kemal Atatürk düşmanı paylaşımları beğenerek paylaşması.

Nihal Atsız’a ait olduğu söylenen “Kemalizm denilen muazzam safsata kısmen Fransa kısmen de İtalya ve Rusya’dan alınmak suretiyle dış âlemin bir değil, birkaç merkezine birden bağlı olan, bu suretle diğerlerinden daha çok ve karmakarışık bir şekilde dışarıya bağlı bulunan bir ucubedir” sözlerini beğenerek paylaşan Yıldız’ın, Sayıştay denetçilerinin “kamu zararına yol açan hususlar hakkında” bilgi vermeye gidip gitmediği ise bilinmiyor.

About Author

Serdar Öztürk

Serdar Öztürk

Related Articles

TÜM HABERLER