A3 Haber

‘Bedelli askerlikte AFAD eğitimi’ önerisi yeniden gündemde

‘Bedelli askerlikte AFAD eğitimi’ önerisi yeniden gündemde

‘Bedelli askerlikte AFAD eğitimi’ önerisi yeniden gündemde
Ocak 27
19:20 2020

CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar, Milli Savunma Komisyonu’nda bir ay bedelli askerlik yapanlara AFAD eğitimi verilmesi önerisini yeniden dile getirdi.

CHP Denizli Milletvekili ve Milli Savunma Komisyonu Üyesi Teoman Sancar, Milli Savunma Komisyonu’nda bir ay bedelli askerlikle ilgili temel eğitim alacakların AFAD eğitimi de alması önerisini, Elazığ depreminin yaralarının sarıldığı bu günlerde tekrar gündeme getirdi.

Milli Savunma Komisyonu’nda konuşan Teoman Sancar, Elazığ depreminin ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“İstanbul’da 7.5 şiddetinde deprem beklendiğini İçişleri Bakanı’nın ağzından duyduk. Allah beterlerinden korusun. Şimdi burada siyasetin ötesinde, herkes kendi memleketinde o 1 ayı AFAD eğitimi alarak kullanırsa, inanın bugün Türkiye’de nakilden nakile, yani Denizli’den Artvin’e, Artvin’den Elazığ’a, Elazığ’dan Antalya’ya gitmek zorunda kalan bir AFAD ekibi ya da yorgun bir güç ortada olmaz. Bu sebeple bunu Milli Savunma Komisyonu yapacak kudrettedir. AFAD eğitimin artık bu memlekette askerlik kadar önemli olduğunu, vatan savunması kadar önemli olduğunu birkaç gündür canlı izleyerek görmekteyiz. Bu konunun da hassasiyetle Milli Savunma Komisyonu’muzun gündeminde olmasını istirham ediyorum^.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER