A3 Haber

Akşener’den Albayrak’a: Ekonomist damat bey, Finans gurusu, şımarık

Akşener’den Albayrak’a: Ekonomist damat bey, Finans gurusu, şımarık

Akşener’den Albayrak’a: Ekonomist damat bey, Finans gurusu, şımarık
Ocak 28
11:26 2020

İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin grup toplantısında ekonomik veriler üzerinden Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a yüklendi. Akşener, “Finans gurusu, büyük ekonomist Damat Bey, elektrik zammını az bulmuş. Buyurun size şımarıklığın resmi. Kayınpeder torpilliyle bakan olmuş birinin, milletin durumunu umursamayan haline bakın” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. Gündeme dair çarpıcı mesajlar veren Akşener, ekonomik veriler üzerinden AKP iktidarına yüklendi. Akşener, zamlar nedeniyle eleştiri oklarını Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a yöneltti.

Akşener, “Görünen o ki zamların ardı arkası gelmeyecek. Baksanıza, finans gurusu, büyük ekonomist Damat Bey, elektrik zammını az bulmuş. Buyurun size şımarıklığın resmi. Kayınpeder torpilliyle bakan olmuş birinin, milletin durumunu umursamayan haline bakın… Ömründe ev geçindirme derdi olmamış bedavacı bir adamın, vatandaşla kurduğu empatinin düzeyine bakın… İbretlik gerçekten. Öğrencisi açken tok yatan rektör bizden olmadığı gibi, vatandaşı açken tok yatan Maliye Bakanı da bizden değildir, Sayın Erdoğan; Bu arkadaş mı dengeleyecek ekonomiyi? Bu arkadaş mı söndürecek mutfaktaki yangını? Bu arkadaş mı uçuracak Türkiye’yi? Ben de isterim Türkiye uçsun. Ama Türkiye televizyona çıkıp uçuyoruz demekle uçmaz. “Benim için bitmiştir, daha da olsa gelmem” dediğin Davos’a, damadını gönderip, konuşturmakla da uçmaz. Gereğini yapacaksın” dedi.

“Doğal gaza, bu kadar fazla para ödeyen başka hiçbir ülke bulamazsınız”

Akşener, doğal gaz zamlarını eleştirirken,  “Doğal gaza, 2018 ve 2019 yıllarında, toplam yüzde 60 zam yapıldı. Vatandaşımın maaşı ise, bunun üçte biri kadar bile artmadı. Sadece 2019 yılında elektriğe gelen zam, yüzde 30. Bugün İstanbul’da 4 kişilik bir ailenin, aylık ortalama 200 metreküp doğal gaz tükettiğini düşünün, sadece bunun maliyeti 360 lira. Buna en az 140 liralık elektrik faturasını da ekleyince, 500 lira sadece elektrik ve doğal gaza gitmiş oluyor. Yani vatandaşımın aldığı asgari ücretin dörtte biri sadece elektrik ve doğalgaz faturalarına gidiyor. Bakın, Türkiye’nin en büyük kentinde, İstanbul’da, 39 ilçeden 38’inde doğalgaz tüketiminde düşüş var… Vatandaş artık kombinin düğmesini tedirgin çeviriyor. Dünyada, bütçesindeki paya göre, elektrik ve doğal gaza, bu kadar fazla para ödeyen başka hiçbir ülke bulamazsınız. Bütün dünyada enerji maliyetleri düşerken, bizde devamlı artıyor. Neden peki? Bu israf ekonomisinde, keyfi harcamalar için daha fazla vergi toplamak gerekiyor da onun için” dedi. (ANKA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER